Gå til sidens hovedinnhold

Lori Loughlin fra «Full House» risikerer 40 år i fengsel for universitets-skandalen

I dag faller dommen for flere

Lori Loughlin nekter for anklagene om å ha betalt døtrene inn på universitet, men etter dagens dom mot Felicity Huffman kan hun endre forklaring.

Flere amerikanske medier har meldt at Lori Loughlin, kjent fra TV Norge serien «Full House» og Netflix-oppfølgeren «Fuller House», angrer på at hun erklærte seg ikke skyldig i anklagene mot henne i den omfattende universitetsskandalen.

Det er klart at Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli kan vente seg opptil 40 år i fengsel om de blir kjent skyldig i saken.

Løy på seg døtrenes ro-evner – og betalte flere millioner

Det går ut på at hun og mannen har betalt 500.000 dollar, rundt 4,4 millioner kroner etter dagens kurs, for å sikre sine to døtre Olivia Jade og Isabella Rose en plass på rolaget til University of Southern California (USC).

Dette til tross for at døtrene aldri hadde bedrevet roing.

På dette tidspunktet i fjor var de to døtrene innrullert i hvert sitt kull på USC, og datteren Olivia Jade hadde også en meget lovende karriere som influencer og en lukrativ avtale med kosmetikk-kjeden Sephora.

Siden skandalen ble kjent tidlig i 2019 har hun ikke publisert nye videoer og samarbeidene hun har hatt skal være avsluttet. Hun har ikke postet særlig i sosiale medier heller, men i august delte hun en kraftsalve mot mediene på denne måten:

Flere mente at dette var veldig uheldig grep av den unge rikmannsdatteren, og at det ikke bidrar til at flere får sympati med henne eller resten av familien.

Les også: Demi Moore naken på ny forside

Angret seg i siste liten

Ekteparet Loughlin/Giannulli er blant 50 rike amerikanere som er tiltalt for opptaksjuks i en storopprulling som har rystet USA.

I dag vil dommen falle for 30 av disse. Felicity Huffman, kjent fra «Frustrerte fruer», er blant dem som får dommen sin i dag.

Huffman skal ha betalt 15.000 dollar fordekt som en veldedighetsgave, slik at hennes datter Sophia Grace Macy kunne jukse i en SAT-opptaksprøve til et universitet.

Huffman skal ha hatt planer om å gjøre det samme for hennes andre datter, men ombestemte seg i siste liten.

Får støtte av Eva Longoria og skuespiller-ektemannen

Skuespiller-ektemannen William H. Macy, kjent fra blant annet «Fargo» og «Shameless» har hele veien støttet Huffman.

Han har blant annet forfattet et ektefølt brev til retten, hvor han blant annet forteller at studieretningen datteren egentlig ville gå, ikke krevde den mye omtalte SAT-prøven, men at moren alltid hadde ønsket det aller beste for sine døtre.

– Å se Felicity som mor er en fantastisk ting å se, men morsrollen har, fra begynnelse, skremt Felicity og hun har ikke fart lett med oppgaven. Hun slet med å finne balansen mellom hva ekspertene sa og hennes egen fornuft, skriver Macy.

Også Frustrerte Fruer-kollega Eva Longoria har skrevet et brev til retten, hvor hun fortalte at Huffman sto opp for henne da hun ble mobbet av en annen skuespiller på settet.

– Jeg hadde ikke overlevd de ti årene hvis det ikke var for vennskapet med Felicity, skrev Longoria.

Les også: Her tar Märtha Louise til tårene i møte med hesten

Bestikkelser og juks

Den omfattende tiltalen beskriver en konspirasjon som gikk ut på juks på prøver og bestikkelser. Foreldrene skal blant annet ha betalt en rådgiver for å bestikke trenere og andre ansatte ved eliteuniversiteter som Yale og Georgetown.

Trenere skal ha mottatt penger for å godta søkere som idrettsutøvere – selv om de egentlig ikke var gode nok. I noen tilfeller drev ikke barna med idrettene i det hele tatt.

I tillegg skal foreldre ha fått andre til å ta prøver for sine barn eller endre svarene deres, slik at prøvene fikk godt nok resultat for skolene. I mange tilfeller visste ikke barna om opptaksjukset.

Saken skal være den største i sitt slag som noen gang er blitt brakt inn for domstolene av USAs justisdepartement.

Les også: Apple gjemte en hemmelig beskjed i denne videoen

Slipper muligens fengselsstraff

Forskjellen på Huffmans sak og Loughlins, er at Huffman har tilstått. Når dommen mot henne faller i dag er det ventet at hun vil belønnes for å ha tilstått umiddelbart.

Aktoratet har bedt om én måneds fengselsstraff for Huffman, samt en bot og en prøvetid på ett år, skriver TIME. Huffman selv har bedt om prøvetid og samfunnsstraff.

TIME skriver videre at det er sjanse for at Huffman slipper fengsel. Som bakgrunn for dette viser de til at Huffmans sak ikke er av de verste sammenlignet med andre tiltate, og at hun ikke betalte et så stort beløp til universitetet.

Dette, i tillegg til at en trener for Stanfords seillag som hadde mottatt over 600.000 dollar i bestikkelser ikke fikk fengselsstraff, gjør at Huffman kanskje kan slippe tiden bak lås og slå.

Dommen mot Felicity Huffman kan bli avgjørende

På den andre siden mener flere at den ventende dommen mot Huffman vil kunne påvirke Loughlins vilje til å samarbeide med etterforskerne, og at hun potensielt vil gjøre helomvendig og tilstå.

Flere medier har også meldt at hun har angret på at hun ikke tilsto i første runde, og at det var ektemannen Mossimo som ikke ønsket at de skulle tilstå.

Om mannen Mossimo vurderer det samme, er uviss, men amerikanske medier om hverandre meldt om en dyp krise i ekteskapet mellom Lori og Mossimo, mens andre mener de står sterkt i stormen.

Les også

Calle Halfvarrson om den mye omtale videoen: - Jeg angrer

Les også

Linnéa Myhre: – Jeg har vokst av meg trangen til å provosere

Les også

Silje (28) shoppet seg til flere hundre tusen i gjeld: – Fikk dårlig samvittighet overfor datteren min

Kommentarer til denne saken