(BERGENSAVISEN): Søndag kveld var det duket for den første tvekampen på «Farmen kjendis».

Storbonden Leif Einar «Lothepus» Lothe valgte Kari Jaquesson som førstekjempe. Sistnevnte bestemte at Aylar Lie skulle bli utfordreren.

– Var kjempevondt

Etter ønske fra Lie, ble det konkurrert i melkespann-holding. Det varte rekordlenge. Og Aylar setter ny Farmen-rekord til alles overraskelse.

Til slutt ga Kari Jaquesson opp, og hun ble dermed den første som måtte forlate kjendisutgaven av Farmen.

SJEKK DELTAKERNE HER:

Disse skal delta i kjendis-Farmen

-Det var kjempevondt. Man må ikke gi seg fordi det er så tungt, men fordi det blir opparbeidet mye melkesyre når øvelsen er så statisk. Det gir veldige smerter, sier Jaquesson til BA.

Hun ser ikke på tapet som en nedtur, og mener fortsatt det hun sa i episoden: «Jeg vinner, enten jeg vinner eller taper tvekampen».

LES OGSÅ: Leif-Einar Lothe lurer Farmen-vennene til å vaske klærne sine

Lothe: – Etter planen

I de første Farmen-episodene har diskusjoner mellom «Lothepus» og Jaquesson fått god plass. At det var hun som røk ut, passer oddingen Lothe godt.

– Det var etter planen. Kari er snill og grei, men hun er ikke den første jeg hadde forlovet meg med – for å si det sånn. Jeg tror ikke vi hadde kommet oss til kirken engang, beskriver «Lothepus».

47-åringen bosatt i Odda ble kjent gjennom TV-serien «Fjorden Cowboys». Seerne har siden 2014 fått følge «Lothepus» og Joar Førde, som begge jobber i anleggsbransjen. På fritiden finner kompisene på mange sprell.

– Hva synes du om tiden på Farmen?

– Jeg gadd ikke å diskutere med Kari, men synes at det var et kjempeopplegg fra A – Å. Egentlig burde alle få prøve å være med på noe sånt. Det blir en helt «ut av deg selv-»-tilværelse når du ikke får ha mobil, nett eller samtaler med de hjemme, mener Lothe.

– Han lurte ikke meg

TV-seerne har fått se flere diskusjoner mellom Lothe og Jaquesson. Mye handlet om arbeidsoppgavene, spesielt om kjønnsdelingen.

– Han lurte ikke meg med machostilen i det hele tatt. Jeg sa jo til ham at «du er en liten diamant».

Klippingen av småkranglingen gir et reelt bilde av hvordan situasjonen var, mener Lothe fra «Fjorden Cowboys».

– «Lothepus» er tydelig på at dere ikke matcher helt. Hva synes du om forholdet deres på Farmen?

– Det har vi helt ulik oppfatning av. Jeg ser ikke på det vi hadde som en konflikt, men jeg tror kanskje ikke at han er så vant til folk som er så verbale, sier Jaquesson.

Hun mener, i motsetning til Lothe, at fremstillingen av henne og småkranglingen er noe ubalansert.

– Det er litt irriterende at de bare har tatt med øyeblikkene der jeg ser litt småtrøtt og lei ut. Det er ikke representativt for oppholdet mitt på Farmen i det hele tatt. Jeg er glad og fornøyd, og hadde mange hyggelige samtaler med de andre deltakerne, sier hun.

Hele 876.000 seere fikk med seg premieren på «Farmen kjendis». Det er den mest sette «Farmen»-premieren noensinne, melder TV 2.

LES FLERE SAKER FRA BERGENSAVISEN HER