Gå til sidens hovedinnhold

Lothepus ute av «Camp Kulinaris» etter å ha blitt lurt trill rundt

– Jeg finnes ikke bitter, sier Leif Einar «Lothepus» Lothe til Nettavisen etter at han måtte forlate «Camp Kulinaris».

Her blir «Lothepus» lurt trill rundt:

Etter å ha fått ukeoppdraget underkjent av mesterkokk og programleder Kjartan Skjelde (44), var det komiker Terje Schrøder (57) som automatisk ble sendt ut i kokkekamp mandag kveld siden han var ukens kjøkkensjef.

To ganger tidligere har Schrøder måtte kjempe om en plass for å bli, og da det ble kjent at det var Leif Einar «Lothepus» Lothe (51) han skulle møte til nok en kokkekamp, var Schrøder overbevist om at hans tid var over på «Camp Kulinaris».

– Jeg hadde møtt Lothe i en duell tidligere i konkurranse der jeg var sikker på at jeg skulle vinne, men så slo han meg ned i støvlene. Så jeg visste at jeg ikke kunne ta det med ro, sier Schrøder til Nettavisen som mandag kveld vant overlegent over Lothe i kokkekampen.

Lurte Lothe trill rundt

Oppgaven gikk ut på å lage en pastarett med gressløk og løyrom, noe som slettes ikke ble så enkelt som retten først så ut da Kjartan Skjelde presenterte den.

Et av de mest utfordrende delene var løyromen som skulle blandes med pastaen. Verken Schrøder eller Lothe forsto når det var ment at den skulle brukes i retten, og da Lothe spør om hva som løyrom er for noe, lurer Schrøder han trill rundt og peker på gressløken istedenfor løyromen.

Se klipp øverst i saken!

De andre deltakerne reagerer sterkt på hvordan Schrøder kunne finne på å lure Lothe på den måten, men ifølge han selv var det ikke intensjonen om å spolere for konkurrenten.

– Jeg var så fokusert at jeg egentlig ikke fikk med meg hva det var for noe. Jeg prøvde jo ikke å spille et skittent spill. Jeg hadde ikke lyst til å reise hjem, så det var vel noe jeg gjorde i kampens hete, sier Schrøder til Nettavisen og mener at det umulig kan ha vært på grunn av det at Lothe røk.

– Jeg forstyrret han vel kanskje litt, men det var nok flere elementer som manglet i den retten enn løyromen, sier Schrøder.

Les også: Sex på «Camp Kulinaris»: – Jeg trodde jeg skulle spille inn et familieprogram

– Ikke bitter

Til tross for de andre deltakernes reaksjoner hevder også Lothe hevder også Lothe at kommentaren til Schrøder ikke hadde noe med utfallet på konkurransen å gjøre.

– Jeg er langt ifra bitter. Jeg var nok litt lei, og Terje var flinkere til å lage mat enn meg, sier Lothe til Nettavisen.

Da Lothe takket ja til å være med i «Camp Kulinaris» hadde han i utgangspunktet ikke sett for seg at han kom til å komme så langt han gjorde i konkurransen.

– Jeg er kjempefornøyd og jeg lærte masse. Selv om jeg fortsatt ikke er blitt noe bedre på kjøkkenet hjemme, sier han.

Tårevåt gjeng

Selv om Lothe tilsynelatende var fornøyd med sitt opphold og var klar for å reise hjem, tok ikke de andre deltakerne like lett på at han skulle reise.

Da Lothe skulle ta farvel med de andre deltakerne tok både Schrøder og de andre til tårene.

Les også: Dette sier Fetisha Williams om puppe-kritikken: – Gamle, sure, tannløse kjerringer

– Lothe og jeg ble veldig gode venner der inne. Det var ingen voldsomme entusiasme eller stor feiring fra min side da jeg vant. Vi mistet jo en veldig fin fyr. Det var veldig synd at Lothe røk akkurat da, det var liksom ikke planlagt. Man er jo sammen 24 timer i døgnene og plutselig var det over, sier Schrøder.

Lote og Schrøder har imidlertid holdt kontakten på utsiden av realityprogrammet, og har møtt hverandre flere ganger siden den avgjørende kokkekampen.

– Ja, vi har masse kontakt. Vi ringes innimellom, og han har vært på besøk hos meg, forteller Schrøder.