Etter deltakelsen i den britiske versjonen av realityprogrammet «Love Island i 2019, har influenseren Molly-Mae Hague (22) gjort stor suksess. Med sin svært populære instagramprofil når Hague ut til over seks millioner følgere daglig, noe hun også har tjent store summer på.

Nylig ble 22-åringen også ansatt som «creative director» i det populære klesmerket «PrettyLittleThing».

De siste dagene har Hague derimot fått alt annet enn positiv oppmerksomhet.

Kritikken har mildt sagt haglet etter at hun gjestet den populære podkasten «The Diary of a CEO», og nå mener flere at hun ikke egner seg til jobben som «creative director» eller at hun tar sitt ansvar bevisst som influenser.

Les også: Molly-Mae måtte avkrefte gravidrykter etter kryptisk bildedeling

Ikke første hun hun får kritikk

I podkastepisoden snakker 22-åringen om den suksessfulle karrieren hun har oppnådd i ung alder, og hun legger ikke skjul på at det krever hardt arbeid for å oppnå resultater.

– Du får bare ett liv, og det er opp til deg selv hva du vil gjøre med det. Du kan bokstavlig talt gjøre hva du vil, sier hun i podkasten til Steve Barlett (29)

Det tok ikke lang tid før lyttere over hele internett reagerte på uttalelsen hennes. Flere anklaget henne for å ikke forstå samfunnsproblemene Storbritannia står overfor, som klasseskille og fattigdom.

I samme podkastepisode kommenterer hun også kritikken hun har fått for sine tidligere uttalelser, som flere britiske medier omtalte.

– Beyonce lever akkurat de samme 24 timene i døgnet som alle oss andre. Dersom du bare jobber hardt nok, så kan du oppnå akkurat det du vil, har Hague blant annet sagt tidligere.

Flere reagerer nå på at hun ikke kan sammenligne sitt liv og timeplan som kjendis, med alle de menneskene som jobber i relativt mer stressende jobber med lavere lønn.

Beklager seg

Etter kritikken tok 22-åringen en lenger pause fra sosiale medier. Mandag brøt hun tausheten og delte en instagramhistorie for å svare på den omtalte podkast-uttalelsen.

«Jeg ville komme tilbake på internett som vanlig, men jeg føler jeg må si dette først....Når jeg sier eller poster noe på internett, er det aldri med ondsinn eller onde intensjoner. Jeg skjønner at ting kan påvirke oss alle på forskjellige måter, men jeg vil bare si at jeg aldri ønsker å såre noen med noe jeg sier eller gjør.

Unnskyld til de som har blitt negativt påvirket eller misforstått meningen med det jeg sa i podkasten. Intensjonen min var bare å fortelle historien min og inspirere fra min egen opplevelse»

Også beklagelsen hennes har fått hard medfart på sosiale medier. Flere mener influenseren ikke sa unnskyld for kommentarene hun kom med, men for at fansen ble såret av det hun sa.

«Bør miste jobben»

Mange har oppfordret henne til å gi slipp på «drømmejobben» sin hos klesmerket på grunn av hennes «tonedøve» uttalelser.

En talsmann for «PrettyLittleThing» har derimot tatt realitystjernen i forsvar, og insistert på at meningene hennes er tatt ut av kontekst og sitater har fått endret betydning.

– Molly gjorde et podkastintervju i desember om sin egen fremgang til suksess. Hvis dere lytter til hele samtalen og intervjuet, ble Molly spurt om hvordan potensialet hennes vokser og hvordan hun tror på seg selv, skal talsmannen ha uttalt til The Sun.

Ifølge den ikke navngitte talsmannen skal «Love Island»-stjernen visstnok få beholde jobben som «creative director» for det populære klesmerket.