Da Nettavisen først publiserte saken, omtalte vi det som om bildene til Smeplass var nye og hun var syk nå. Saken er oppdatert etter at artisten selv har gått ut og sagt at dette er gamle bilder.

Artist Astrid Smeplass (25), bedre kjent som Astrid S, er nærmest ugjenkjennelig i en bildeserie hun deler på Instagram onsdag ettermiddag.

– Når du våkner opp med kyssesyken. Kommer til å slette dette senere, ha det, skriver 25-åringen til en rekke bilder av seg selv med tårer i øynene.

Etter kommentarfeltet å dømme fikk Smeplass fansen til å tro at hun har fått kyssesyken. Artisten skal i kveld spille på UKA i Ås, noe flere ble redde for at skulle bli utsatt.

En time etter at hun publiserte innlegget, skrev 25-åringen selv i kommentarfeltet at bildene hun delte var gamle.

– Dette var for en stund siden, og ikke denne morgenen, skriver 25-åringen i kommentarfeltet.

Også Nettavisen ble lurt trill rundt, og først publiserte at artisten kom med en sykdomsbeskjed til fansen.

Ifølge 25-åringen er det lenge siden hun hadde hun kyssesyken. Det er uvisst om artisten fortsatt er syk.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Astrid Smeplass, foreløpig uten hell.

– Ikke vanlig

Ifølge lege Wasim Zahid (47) er det ikke vanlig at ansiktet hovner opp når man er rammet av kyssesyken.

– Det er veldig varierende, alle former kan forekomme. Men det er kanskje ikke det vanligste, sier Zahid til Nettavisen.

Legen understreker at han uttaler seg på et generelt basis rundt sykdommen.

Zahid forteller videre at kyssesyken er en virusinfeksjon som rammer spesielt halsen, mandlene og lymfeknutene. En betennelse i disse områdene kan føre til hevelse, noe som kan spre seg til vevet i ansiktet.

Les også: Astrid S trosset eget plateselskap: – Jeg kan gjøre hva f**n jeg vil

Til tross for at sykdomsforløpet til Smeplass ikke er så ferskt som først antatt, tok det ikke lang tid før kommentarfeltet ble fylt opp med støttende meldinger.

Flere norske kjendiser har ønsket artisten god bedring, blant annet Caroline Berg Eriksen (35) og Malin Nesvoll (33) og musikkduoen CLMD.

Selv om noen i kommentarfeltet påpeker at hun ser hoven ut i ansiktet og nærmest er ugjenkjennelig, mener andre at Smeplass fortsatt ser bra ut.

– Du er søt, god bedring!, skriver en bruker i kommentarfeltet.