Forrige uke ble Kristin Gjelsvik (36) og Hina Zaidi (37) forvist av sine egne lojale og måtte reise hjem fra TV 2-satsningen «Forræder», og fredag kveld er det klart for en ny eliminering.

Etter knappe to døgn i den storslåtte villaen i Sandefjord, har konkurransen begynt å tilspisse seg. Da de 18 gjenværende kjendisene møttes til frokost, var det som sist én «spiller» som ikke dukket opp.

Les også: Seersuksess for «Forræder»: – Et veldig bra program å jobbe på

TV-veteran Hallvard Flatland (65) møtte aldri på frokosten, og var dermed eliminert av de utvalgte forræderne, Cathrine Fossum (44), Jørn Lier Horst (52) og Jonas Lihaug (32). Men for Flatland var det nesten forventet.

– Det var slett ingen bombe, det var høyst forventet. Sånn som dette konseptet er så tror jeg man vil se fremover at de som kanskje er en trussel for forræderne, vil lukes ut fort, sier Flatland til Nettavisen om fredagens eliminering.

Flatlands datter, programleder og lege Katarina (33), deltar også i programmet, og hun legger ikke skjul på at det var trist at faren røk så tidlig.

– Det var veldig brutalt, for man får ikke sagt ha det. Jeg syntes det var veldig trist, jeg hadde håpet at han kunne være med litt lenger, sier 33-åringen til Nettavisen.

Innrømmer feil

Ikke bare var det trist for 33-åringen å se faren sin forlate realityprogrammet, hun ble også bekymret for sin egen rolle.

Det tok nemlig ikke lang tid etter «Casino»-programlederens eliminering før Flatland begynte å tenke hvordan det påvirket henne i det psykologiske spillet, og hun forteller til Nettavisen at det var mange tanker som gikk gjennom hodet hennes.

– Det var vel få som trodde jeg var forræder hvis jeg hadde sendt hjem min egen far, så jeg begynte å føle meg mer utsatt, sier hun.

Les også: Dette er den elleville historien til «Forræder»-villaen

Den tidligere «Idol»-programlederen forteller at hun ofte blir litt vel engasjert, noe hun innrømmer ikke var det beste sjakktrekket i «Forræder».

Når det går opp for deltakerne at det er 65 år gamle Flatland som har blitt forvist, holder ikke datteren igjen når det gjelder reaksjoner.

– Jeg ble forbanna for at de hadde eliminert pappa, men i ettertid tror jeg at jeg ikke burde gått så hardt ut mot forræderne.

– Å erklære krig mot forræderne er ikke det lureste, men jeg får heller tenke at jeg sto opp for familieæren og tok den støyten, sier Katarina Flatland.

Ble lurt trill rundt

Til tross for at den folkekjære programlederen var en av de første til å forlate realityprogrammet avslører han at at han var den siste som ble spurt om å være med på «Forræder».

Få dager før avreise ble Flatland ringt av TV 2, ettersom en av de opprinnelige deltakerne ikke var vaksinert for korona. Han visste allerede at datteren, Katarina, var en av deltakerne, og det gjorde det svært enkelt for han å takke ja.

– Katarina hadde spurt meg en rekke ganger gjennom vinteren om ikke jeg hadde blitt spurt om å være med. Hun følte dette programmet var i min gate, men jeg var ærlig hele tiden og sa at jeg ikke hadde hørt noe om det, sier han.

Så fort 65-åringen takket ja til en realitydeltakelsen klekket han dermed ut en slu plan for å lure datteren trill rundt. Rett før innspillingsstart ble de spente deltakerne kjørt til et felles møtepunkt ved «Forræder»-villaen i Sandefjord. Men Flatland hadde derimot andre planer.

Les også: Fikk totalt sammenbrudd på innspilling: – Ringte mamma og gråt

Flatland holdt TV-deltakelsen skjult for datteren sin med vilje, og for at planen skulle bli en suksess tilbød han seg å kjøre datteren til Sandefjord og si farvel. Men lite visste 33-åringen at hun ville se faren sin veldig snart igjen.

– Så jeg kjørte dit og satte henne av, freste deretter hjem igjen, hentet kofferten min og reiste tilbake til møtepunktet, forklarer han.

Da Katarina ringte faren fra hotellet kvelden før innspillingen, innrømmet hun at det var litt trist å være der alene.

– Hun sa hun skulle ønske at jeg kunne vært der, også satt jeg bare to rom bortenfor, sier Flatland lattermildt.

Ifølge den tidligere programlederen reagerte datteren med sjokk og vanntro da hun oppdaget at faren var en av «Forræder»-deltakerne.

Eksperimentet som gikk fryktelig galt

Da fredagens første eliminering unnagjort, dykket deltakerne dypt i spekulasjoner og ryktespredninger hvorvidt hvem som kunne være en forræder.

De 17 gjenværende kjendisene møttes deretter for å stemme på hvem de mener ikke er lojale, og dermed en forræder.

Flere navn ble nevnt, men etter at TV-profil Christer Falck (53) tok til ordet skapte han usikkerheter blant de andre.

– Alt tyder på at jeg er forræder, sier Falck i fredagens episode.

Det får flere til å rynke på nesen, og det er tydelig at 53-åringens spill påvirker flere av deltakerne. Blant andre Katarina Flatland, som sier at hun følte seg psyket ut av Falck.

Les også: Slått i støvlene av tidligere «Farmen»-programleder: TV 2 er ikke stressa

Under avstemningen kommer det frem at Falcks tale skapte en del usikkerhet, og dermed gikk flere av stemmene til 53-åringen. TIl slutt var det altså Falck som måtte «bøte med livet», til tross for at det var noen som trodde han var lojal.

De 16 gjenværende kjendisene venter i spenning for å få vite om Falck virkelig var en forræder eller ei, men der får flesteparten seg en overraskelse.

– Jeg er veldig lei meg for at vi ikke kan være sammen lenger, og jeg er absolutt langt unna en forræder, sier Falck til motspillerne etter avstemningen.

Christer Falck har ikke hatt mulighet til å gi en kommentar til Nettavisen.

En av grunnene for at det var nettopp han som røk ut, har han selv spekulert i. Det mener han skyldes et feilaktig rykte.

– Det er en vanskelig konkurranse å være med i når du har et dårlig rykte. Det var et eksperiment som gikk gærent, sier Falck om reality-exiten.