I søndagens episode av «Farmen» er det en slu deltaker som har vært ute på nattestid og klippet over tau på en båre som skulle leveres til mentor neste dag.

Båren var en del av ukesoppdraget denne uken, og sabotasjen blir gjort i håp om at oppdraget ikke skal gå i boks, så storbonde Grethe Enlid (49) ikke får enda en finalekniv.

Les også: «Farmen»–Rob reagerer på hat på Facebook: – Bekymret

Selv om hun ikke avslører seg til noen av de andre deltakerne, kommer det fram i episoden at det er yngstemann på gården, Tonje Frigstad (21), som har lurt seg ut og forsøkt å sabotere for storbonden.

Frigstad forteller til Nettavisen at hun i all hovedsak ønsket å sabotere for Enlid fordi hun ser på henne som sin største konkurrent inne på gården, og at det var uaktuelt at hun skulle ha to finalekniver i en eventuell finale. To kniver gir nemlig to ekstra poeng i kunnskapskonkurransen.

– Jeg ser på Grethe som den største konkurrenten der inne. Jeg tenkte «hun har en kniv, og hun kan ikke ha to», så da måtte jeg rett og slett prøve å sabotere litt, sier hun til Nettavisen og fortsetter:

– Jeg var en liten luring, og for å være helt ærlig så hadde jeg det så gøy. Jeg følte meg som en skikkelig spion som sneik seg ut på natta, og klippet litt i den båren. Og det var ingen som trodde det var meg.

Hadde en slu plan før sabotasjen

Det er ingen som ender opp med å få skylda for sabotasjen under søndagens episode, men både de andre deltakerne og storbonden selv hadde sine mistanker.

Frigstads navn ble diskutert, men ikke alene. De fleste trodde nemlig at det var hun og Simon Tronstad (23) som hadde lurt seg ut. Men Tronstad var derimot ikke med på å sabotere og forteller til Nettavisen at han heller ikke hadde noen mistanke om at Frigstad var den som sto bak sabotasjen.

– Tonje og jeg var ute den kvelden for å se på stjernene, også gikk vi inn og la oss. Men så har hun stått opp igjen etter at jeg hadde sovnet, så jeg hadde ingen mistanke om at det var henne. Jeg drev og forsvarte henne, fordi Grethe trodde det var oss to, men jeg visste jo at det ikke stemte, sier Trondstad til Nettavisen.

Les også: Deltakerne ut mot «Farmen»-produksjonen etter sjokkexit: – Bedriver forskjellsbehandling

Frigstad avslører til Nettavisen at det var med hensikt at hun og Tronstad skulle bli observert sammen ute, og at hun valgte å ikke fortelle Tronstad at hun sto bak.

– Jeg tenkte at hvis jeg ikke sier til Simon at det var meg, så kan jeg utnytte det at han forsvarer oss. Så når da folk anklagde oss, så kunne han stå for snakkingen, så slapp jeg å lyve, sier Frigstad med et lurt smil.

Overrasket over hvem som sto bak sabotasjen

Ukens storbonde, Enlid, forteller til Nettavisen at hun ikke var spesielt overrasket over at det var forsøk på sabotasje denne uken, men at hun ble overrasket over hvem det var som sto bak.

– Jeg hadde en magefølelse, og sa også til Tonje at jeg trodde det var henne. Men jeg trodde det var Simon og Tonje som var sammen om det. Så det var veldig overraskende at det var hun alene som hadde vært der ute på nattestid og sabotert oppdraget.

Les også: «Farmen»-duoen avkrefter sexryktene: - Vi bare koste litt

Selv om sabotasjen gikk utover henne som storbonde, forteller Enlid at hun skjønner godt at de andre deltakerne ønsket å sabotere for henne.

– Hadde jeg vært en av de andre deltakerne, og noen andre hadde blitt storbonde igjen med muligheter til å få en kniv til, så hadde ikke jeg ønsket den personen en kniv til jeg heller.

– Det gikk i vasken

Til tross for at Frigstad hadde vært ute på sabotasjetokt, og flere andre deler av ukesoppdraget ikke var i perfekt stand, fikk Enlid oppdraget godkjent og dermed også en kniv til.

– Altså, det gikk jo i vasken. Jeg følte jeg hadde gjort et godt forsøk på sabotasje, men folka der inne er jo så utrolig dyktige så de bare heiv seg rundt og fikset den båren, sier Frigstad til Nettavisen og fortsetter:

– Jeg tror aldri jeg har måttet jobbet så hardt med meg selv for å prøve og smile som da Grethe fikk det ukesoppdraget godkjent. Jeg satt der og hylte inni meg.

Les også: «Farmen»-Torstein får hard medfart etter oppsiktsvekkende beskjed. TV 2 visste ingenting

Det var spesielt surt for Frigstad at dette ukesoppdraget ble godkjent, da hun som storbonde forrige uke mislyktes med ukesoppdraget.

– At jeg røk på en hyssing forrige uke, mens Grethe får ukesoppdraget godkjent til tross for at Sonja (hunden på gården) ikke gjorde en dritt, teltet var sydd på vranga, båren som var sabotert og derfor ikke var helt perfekt, var utrolig kjipt, sier Frigstad.