At kjendiser smugler med seg gjenstander de egentlig ikke får lov til å ha med seg på «Torpet kjendis» og «Farmen kjendis», er ikke uvanlig.

Sist i rekken er TV-profil Erik Anders Sæter (26), som for tiden har muligheten til å kjempe seg inn på «Farmen kjendis»-gården som deltaker i «Torpet kjendis». Han deltok også i «Farmen kjendis» i 2019, og anser seg dermed ferdig med «Farmen»-universet.

Les også: «Farmen kjendis»-Malin lekket sitt eget nakenbilde: – To hengepupper og en busk

Og av den grunn er han nå ikke redd for å avsløre hvordan han smuglet med seg flere personlige gjenstander under begge deltakelsene.

Stappet snus i trusa

Det var da Nettavisen traff Sæter i forbindelse med NRJ Awards lørdag kveld, at 26-åringen kunne fortelle om smuglingen.

Skal vi tro 26-åringen er det broren hans, TV-profil Erlend Elias Bragstad (40), som har gitt ham de beste tipsene for å få med seg gjenstander fra nåtiden inn på realitygården.

Ifølge Sæter fikk nemlig broren sydd inn både sigaretter og sukker i klærne før han skulle delta på «Farmen kjendis», og i tillegg skal han ha gjemt gjenstander på badet på hotellet deltakerne bodde på før innsjekk.

Til Nettavisen forteller Sæter at han selv la masse snus i trusa og gjemte flere andre ting rundt på kroppen, blant annet i skoene.

– Jeg hadde sikkert 100 snus i trusa, og mellom skosålen og selve skoen hadde jeg litt forskjellige ting. Men det var mest snus så jeg skulle klare meg ut oppholdet, sier Sæter.

Til tross for at reality-profilen snuste fritt gjennom oppholdet sitt, forteller han at verken produksjonen eller de andre deltakerne la merke til det.

– Går hardt inn for å smugle

Overfor Nettavisen forteller pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, at de ikke var klar over at Sæter hadde tatt med seg gjenstander fra 2023 inn på «Torpet kjendis».

– Denne saken var vi ikke kjent med. Vi gjør vårt beste for at slik ting ikke skal skje, sier Dahl.

Dahl forteller videre at produksjonen har faste rutiner for å unngå at smugling av gjenstander skal skje.

– Dette gjør vi ved å sjekke bagasjen og klærne de har på seg når de reiser inn på gården. Finner vi ting de ikke skal ha med seg, blir det fjernet, sier han og legger til:

– Men hvis noen går hardt inn for å smugle inn noe til gården, er det dessverre ikke alltid vi plukker opp dette.

Les også: Måtte blokkere kjæresten: – Synd at ikke folk kan respektere det

Ifølge Dahl er deltakerne alltid innforstått med reglene som gjelder for «Farmen»- og «Torpet»-konseptene. For at tidsreisen skal bli så autentisk som mulig, er de også avhengige av at deltakerne er med på dette, og samarbeider med produksjonen.

– Dessverre opplever vi av og til at enkelte ser det som en utfordring i seg selv å klare å ta med seg noe til gården, som de vet ikke skal være der, legger han til.