Forrige torsdag slapp Sophie Elise Isachsen (28) og podkastmakkeren Fetisha Williams (29) en ny episode av podkasten «Sophie & Fetisha».

Dette var den første episoden som kom etter at de to valgte å ta hånd om podkasten selv og brøt samarbeidet med NRK som følge av mediestormen som har oppstått den siste måneden.

Les også: Kommer med stikk til NRK-sjefen: – Sa hun skulle støtte det i «Debatten»

Tall hentet fra Acast onsdag formiddag, viser at 106.405 lyttere har hørt den første episoden av den nye podkasten, der de blant annet kom med stikk mot Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen. Tallene gjelder for de siste sju dagene.

Manageren til Williams, Wilde Siem, forteller til Nettavisen at de er svært fornøyde med lyttertallene til den første episoden deres.

– Veldig positive og takknemlige over tallene! Dette gir god motivasjon for veien videre, sier hun på vegne av Isachsen og Williams.

Om det er planlagt noe nytt samarbeid for podkasten svarer hun følgende:

– Vi er alltid åpne for samarbeid, men fint å føle på hva vi får til akkurat nå, understreker hun.

På grunn av at podkasten er relativt ny, vises den ikke hos Podtoppen, opplyser Siem.

Men ut i fra oppdaterte tall på topplisten deres ville «Sophie & Fetisha» ligget på en 6. plass. I tillegg viser tallene deres sammenlignet med tall fra Podtoppen at podkasten til Isachsen er den største uavhengige podkasten i landet.

Brøt samarbeid med NRK

Det var i starten av mars det ble kjent at Isachsens podkastsamarbeid med NRK var ferdig for godt. Nyheten var det Isachsen selv som da bekreftet i en pressemelding.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, var blant det Isachsen skrev i pressemeldingen på Instagram.

Samarbeidet ble brutt etter at Isachsen delte et bilde av seg selv og venninnen Nora Haukland (26), der sistnevnte holdt en liten pose med foreløpig uidentifisert hvitt innhold.

Få oversikt over saken her: Influensere, kongehuset, NRK og mulig partydop – alt i ett bilde: Dette er Sophie Elise-saken

Innlegget ble raskt slettet, men flere rakk å ta et skjermbilde av innlegget før det ble slettet, og siden har bildet blitt spredt videre i sosiale medier.

Bildet førte til en klagestorm mot NRK, og statskanalen har måttet tåle mye kritikk for at de fortsatte samarbeidet med 28-åringen. NRK-samarbeidet ble også tema på «Debatten». Der sa NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen at de skulle diskutere samarbeidet, og da saken siden ble tatt opp i Kringkastingsrådet understreket hun at NRK ikke kom til å inngå lignende avtaler igjen.

I rådsmøtet ble det også rettet sterk kritikk mot NRK for at de hadde inngått en avtale med en influenser som de ikke har gjort med andre profiler. Avtalen handlet om Sophie Elises kommersielle bindinger utenfor NRK.