Politiker Mímir Kristjánsson (33) hadde en helt spesiell agenda da han takket ja til å være med på årets sesong av «Farmen kjendis».

– Jeg trengte pengene. Vi skulle drive en valgkamp for mitt bittelille sosialistparti i Stavanger, og det var ingen penger i det partiet. Jeg slutta i jobben min for å drive valgkamp og jeg ante ikke hvor jeg skulle få pengene mine fra, sier Kristjánsson til Fredrik Skavlan under lørdagens sending av «Skavlan» på TV 2, og fortsetter:

– Jeg vurderte alt mulig, men så ringte de fra «Farmen kjendis».

Ifølge Kristjánsson gikk alle pengene han tjente på deltakelsen til seg selv slik at han kunne drive valkamp uten en ekstrajobb ved siden av.

LES OGSÅ: Drama etter skrekkscener på «Farmen»: – Jeg truet med å knuse skallen hans

Tjente mye penger

– Jeg jobbet jo gratis for partiet. Hvis jeg ikke gjorde det, så måtte jeg ha en annen jobb og da hadde det blitt vanskelig å drive valgkamp, sier han til Skavlan og legger til:

– Det er reality-TV som finansierer sosialismen i Norge i dag, ler han.

Til Nettavisen bekrefter Mímir Kristjánsson at han faktisk takket ja til «Farmen kjendis» for å drive valgkamp noen uker etter innspillingen av «Farmen». Hvor mye penger det er snakk om får imidlertid Kristjánsson ikke lov til å si.

– Det er snakk om en del penger, men hvor mye kan jeg ikke si, sier Kristjánsson til Nettavisen, men legger til at det var mer enn nok til å drive valgkamp og holde seg i live langt utover høsten.

Selve deltakelsen av «Farmen»-kjendis hadde ikke 33-åringen tenkt så mye over annet enn at det ga han en økonomisk gevinst.

LES OGSÅ: Vidar Villa: – Jeg tapte hundretusener på «Farmen»-oppholdet

Redd for omdømmet

Til «Skavlan» forteller han at de fleste rådet ham fra å delta, men at det til slutt var moren hans som overtalte ham til at det var noe han burde være med på.

Ifølge vennene hans ville det være ødeleggende for karrieren og kredibiliteten hans som politiker.

– Jeg tror ikke at det har hatt noe negativ konsekvens for meg eller valgkampen, sier Kristjánsson til Nettavisen, og legger til at programmet ikke hadde blitt vist på TV da valgkampen pågikk i fjor sommer.

«Farmen kjendis» ble spilt inn i mai i fjor.

– Når det er sagt vet jeg ikke hva folk tenker egentlig. For noen kan jeg ha en positiv innvirkning fordi de blir kjent med meg på en annen måte, men for andre er det kanskje veldig teit at jeg er med, sier han.

Uansett utfall, angrer imidlertid ikke Kristjánsson på deltakelsen.

– Jeg angrer ikke i det hele tatt. Jeg hadde det kjempegøy. Jeg anbefaler egentlig alle politikere til å melde seg på «Farmen». Jeg tror samtlige har godt av å leve 100 år tilbake i tid på en gård, sier han og ler.