Gå til sidens hovedinnhold

Märtha Louise går hardt ut mot «Skavlan» etter denne klippingen

Märtha Louise:

Prinsesse Märtha Louise reagerer sterkt på hvordan intervjuet av henne og turnépartneren Shaman Durek ble klippet under helgens «Skavlan»-sending.

Lørdag gjestet prinsesse Märtha Louise det populære talkshowprogrammet «Skavlan» sammen med sin nye samarbeidspartner, shamanen Shaman Durek.

I forkant av sendingen var prinsessen svært opprømt over å gjeste det populære programmet, men da hun fikk se resultatet ble stemningen en helt annen.

Les også

Märtha Louise: - Jeg tror den medisinske og alternative verden må jobbe sammen

Ifølge Märtha er intervjuet blitt klippet på en feilaktig måte. Hun hevder blant annet at programmet har klippet et annet svar til spørsmålet som programleder Fredrik Skavlan stiller Shaman Durek.

- Se forskjellen på disse to klippene. Hva hører du bli sagt i den første, og hva har det blitt til i den andre? Hvis det er ok å klippe inn et svar til et spørsmål, hvordan kan vi få frem budskapet vårt da? Hva er dine tanker? Spør prinsessen på Instagram.

Se klippet øverst i saken!

Ingen baktanke

Nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, sier til Nettavisen at hun forstår at prinsessen reagerer på at deler av svaret til Durek ikke ble med i sendingen.

- Samtidig er det slik vi er nødt til å jobbe. På et eller annet tidspunkt er vi nødt til å redigere. Intensjonen har aldri vært å klippe ut vesentlige deler av intervjuet. Vi er veldig opptatt av at meningsinnholdet består i intervjuet, og at klippen ikke endrer intervjuobjektets svar, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

I dette tilfelle mener Solbrække at meningsinnholdet i denne sendingen er med.

- Det er mange som ønsker at mer av intervjuet skal komme med i sendingen, men det går ikke i et program som dette. Her opplevde vi at meningsinnholdet i intervjuet kommer godt frem, selv om begrunnelsen for hvorfor han ikke er i Sverige ikke kom med.

- Synes du kritikken til Märtha Louise er for hard?

- Vi kan i hvert fall forstå, og respektere at hun mener det. Men vi har ikke hatt noen tanker eller intensjon om at vesentlig informasjon ikke skulle bli med, sier Solbrække.

Ikke første gang

Det er ikke første gang «Skavlan» har fått kritikk etter en sending. Tidligere denne måneden gikk blant andre svenske Maria Brander hardt ut mot Fredrik Skavlan i en kronikk, publisert i den svenske avisen Expressen.

Les også

Svenskene i strupen på Skavlan: - Slutt å lag underholdning med et trist kvinnesyn

- Om Skavlan skal beholde oppdraget som vert for Sveriges største talkshow, er det på høy tid at han tar tak i seg selv, og slutter å lage underholdning med et trist kvinnesyn, skrev hun blant annet.

Brander har sett seg lei av det hun omtalte som «sexixtiske holdninger» fra den populære talkshowverten.

Saken fortsetter nedenfor.

Til Nettavisen den gang sa Solbrække at TV 2 ikke har noen grunn til å kritisere Skavlan for måten han intervjuer gjestene sine på.

- Det er naturlig å snakke om kritikk når den kommer, men etter to sesonger på TV 2 har vi ikke hatt noen grunn til å kritisere Fredrik for måten han intervjuer gjestene i programmet, sa Solbrække den gang.

I en årrekke har «Skavlan» blitt sendt på NRK, før programmet høsten 2018 byttet kanal til TV 2.

- På bakgrunn av de siste hendelsene har vi ingen planer om noen tiltak eller grep. Redaksjonen tar alltid grundige evalueringer. Det stoler jeg på, sier hun i dag.

Les også

Debatten raser etter Skavlan-intervju

Kommentarer til denne saken