I dag, tirsdag 22. september, fyller prinsesse Märtha Louise 49 år, og gavedrysset er etter alt å dømme allerede i gang.

I et innlegg på Instagram skriver prinsessen at hun har fått den beste bursdagsoverraskelsen, nemlig at kjæresten, den selverklærte sjamanen Durek Verrett (45), har kommet på besøk til Norge. De har ikke sett hverandre på seks måneder.

Les også: Åpenhjertig Märtha Louise: – Jeg har en tendens til å havne i et hull av fortvilelse

Märtha Louise hadde ingen anelse om at kjæresten skulle dukke opp på døren.

«Jeg elsker overraskelser. Og den beste overraskelsen noen gang var at du dukket opp på bursdagen min, @sjamandurek, etter seks lange måneder fra hverandre», er blant det bursdagsprinsessen skriver på Instagram.

– Har vært utfordrende

I og med at Verrett bor i USA og Märtha Louise i Norge, har de ikke kunnet reise på besøk til hverandre grunnet smittefare og reiserestriksjoner de siste seks månedene.

I Instagram-innlegget legger ikke 49-åringen skjul på at det har vært tøft å være adskilt fra kjæresten såpass lenge.

«Det har vært så utfordrende, men også vidunderlig, å se hvordan vi har fått et enda nærmere bånd og fått en dypere forståelse for hverandre selv uten å se hverandre. En av tingene denne korona-perioden har vist meg, er at vi mennesker er tøffere enn vi tror og kan seire over alt. Men det er bedre når vi har våre elskede», avslutter hun innlegget.

Les også: Durek Verret: – Jeg har brakt skam over henne

Verrett har lagt igjen en kommentar under kjærestens bilde av de to, der han uttrykker sin kjærlighet.

«Å være sammen med kvinnen jeg elsker med hele min sjel på bursdagen hennes, er en velsignelse fra gud etter seks måneder fra hverandre. Vi har vært gjennom så mye sammen, og vi skal komme oss gjennom alt livet kaster vår vei. Til døden skiller oss, jeg er for alltid din, baby. Gratulerer med dagen, min søte engel», skriver han i kommentarfeltet.

– Elsker deg for alltid

Den selverklærte sjamanen har også repostet prinsessens innlegg på sin egen Instagram-profil.

«Jeg er så glad for å se deg. Det har vært veldig vanskelig for meg å være borte fra kvinnen jeg elsker. Det var tider der jeg slet emosjonelt, men kjærligheten min til deg er varig, og jeg er velsignet av gud som får være med engelen min på bursdagen hennes. Jeg elsker deg for alltid», skriver Verrett.

Myndighetene og UDI åpnet 15. juli opp for at mennesker fra land uten for EU og EØS, som har familie eller kjæresteforhold i Norge, kan få komme inn i landet. Kravet er at forholdet må ha vart i minst ni måneder, og at partene har møtt hverandre fysisk. Prinsessen offentliggjorde forholdet til Verrett i mai i fjor, og dermed oppfyller de dette.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har ikke sett hverandre siden mars, da førstnevnte hastet til USA sammen med døtrene for å treffe kjæresten før USA stengte grensene.

Da tilbragte de to dager i Los Angeles før de reiste hjem.