BJERKEBANEN / BJERKE (Nettavisen): Søndag formiddag var det duket for det årlige kjendisløpet på Bjerke travbane, hvor prinsesse Märtha Louise har utfordret blant andre Jan Thomas, Simon Nitsche og Siri Kristiansen til et aldri så lite veddeløp.

Noen av dem har aldri sittet på hesteryggen før, mens andre er noe bedre vant med hest.

Prinsessen selv er nettopp tilbake fra Los Angeles hvor hun fra tidligere denne uken kunne dele den gledelige nyheten om at hun og Durek Verrett hadde forlovet seg.

Med en svær forlovelsesring med både diamanter og en grønn smaragd, fridde Verrett til sin kjære i vakre omgivelser.

Det er veldig koselig

Når Nettavisen møter prinsessen på travbanen søndag er hun ordknapp om forlovelsen, men gleder seg veldig til å ta i mot kjendisene..

Les også: – Nå er hun forlovet med sex-sjamanen

– Det er veldig koselig. Men nå er vi på travløp, så det kan vi ta en annen gang, men da var veldig gøy og koselig, sier hun til Nettavisen før hun og resten av kjendisene skal ut på banen.

Før løpet forteller hun at hun både gruer og gleder seg til konkurransen mot kjendisene.

– Jeg grugler meg, slik som barna mine sier. Jeg blir alltid litt spent før løp. Det går veldig fort og det er intenst der ute. Også er det innmari gøy at alle disse menneskene er med for å framme travsporten. Jeg syntes det er veldig fint, og generøst av dem og tror de får det skikkelig gøy der ute.

Se hele intervjuet med Märtha Louise i videoen under:

To av kjendisene prinsessen har fått med seg ut på travbanen søndag er kjendisstylist Jan Thomas og kjæresten Harlem Alexander. Sistnevnte kunne fortelle til Nettavisen før start at han var skråsikker på seier.

– Jeg gleder meg veldig. Nå snakker du med vinneren her, for jeg skal vinne det her. Men det blir ikke dårlig stemning om Jan vinner, da deler vi prisen, sier han til Nettavisen.

Jan Thomas er noe mer beskjeden før start, selv om det er han som har mest erfaring med hest av de to.

– Jeg jobbet jo i stall da jeg gikk på ungdomsskolen, så dette er ikke helt fremmed for meg. Jeg er ikke redd, men jeg tenker at jeg blir å kjenne på det når jeg sitter bak der.

– Handler om å legge seg så tett opptil henne som mulig

Jan Thomas har lagt en taktikk før løpet er i gang om hvordan han skal ta seieren, og spesielt hvordan han skal slå Märtha Louise.

– Det er Märtha Louise som er den proffe, så det handler om å legge seg så tett opptil henne som mulig og skvise henne ut. Hun kan bare passe seg! Taktikken min er nemlig det, vi skal ligge rett opp i rumpa til Märtha, presse henne ut og sette hesten rett foran, sa han til Nettavisen tidligere denne uken.

Søndag innså han derimot at han måtte legge om taktikken. Se hvordan i videoen under:


Paret sier også til Nettavisen at de er glad på venninnen Märtha Louises vegne etter den gledelige nyheten tidligere i uken.

– Det er helt fantastisk. Så du den ringen? sier Alexander før kjæresten følger opp:

– Den er så fin og det er fantastisk. Kjærlighet er kjærlighet og ingenting gleder meg mer. Dette kjenner vi jo godt til selv, kjærlighet er det fineste på jord. Så det applauderer vi og har gratulert.

– De er mine «ride or die»

Torsdag kveld hadde det nyforlovedeparet også en direktesending på Instagram, hvor de snakket om både forlovelsen og forholdet. Der svarte de ærlig på flere spørsmål fra følgerne.

Les også: Derfor fridde Durek Verrett til prinsesse Märtha Louise

Flere var nysgjerrige på hvordan prinsessen og sjamanen og møttes, hva de tenkte om hverandre ved første øyekast og hvordan de ble kjærester - og paret svarer både grundig og åpenhjertig.

Paret begynte å date i 2018, men avslører at de lenge holdt det skjult for både pressen og familien, inkludert prinsessens tre døtre, Maud Angelica (19), Leah Isadora (17) og Emma Tallulah (13), som de fortalte de bare var venner til. Prinsessen legger imidlertid til at Verrett fikk møte døtrene lenge før de annonserte at de var blitt et par i pressen.

– Jeg måtte se hvordan barna reagerte på han, for hvis de reagerte veldig negativt på han så ville det ikke vært aktuelt, sier hun.

Les også: Ble hatet, fordømt og kritisert: Dette blir Durek Verretts rolle nå

Verret fortsetter og sier at det var gjensidig fra hans side, og at han hadde vært klar med prinsessen om at det var viktig for han at døtrene godkjente han også.

– Jeg måtte gå inn i meg selv og finne ut om jeg var klar for å bli pappa. En bonuspappa. Og jeg måtte se om barna i det hele tatt liker meg. Jeg ville ikke at de skulle møte meg som kjæresten hennes, jeg ville at de skulle møte meg som en venn og se, forteller han og sier at forlovedens døtre tok han godt i mot fra første stund.

Han legger ikke skjul på at han hadde tenkt godt gjennom hvordan det ville være å innlede et forhold til en kvinne med tre barn, og at han ville være riktig person til å være i både prinsessen og hennes døtres liv. Den dag i dag er det tydelig at Verrett bryr seg mye om forlovedens døtre.

– De er mine «ride or die», de er babyene mine og jeg elsker de. Og jeg er veldig beæret over å ha vært venn med Ari, faren deres, og å få kjenne hans energi og å kjenne de. Jeg føler et stort ansvar overfor Ari om å være den beste jeg kan være for hans barn. Jeg elsker han og kunne ønske han var her, sier han før han stopper seg selv og sier han ikke kan fortsette for da vil tårene komme.

Märtha Louises eksmann og far til hennes tre barn, Ari Behn, gikk bort julen 2019.

Støtter moren

At prinsessens døtre har tatt morens forlovde godt i mot er det ingen tvil om, og de alle tre legger ofte ut lovord om moren i sosiale medier.

Les også: Durek Verrett sier kongefamilien gir ham råd

Dagen etter forlovelsen ble kjente denne uken, dukket også en av prinsessens tre døtre, Leah Isadora opp på den turkise løperen i forbindelse med Costume Awards 2022.

Her uttalte også hun seg om morens forlovelse, og alt tyder på at døtrene støtter den nye forlovelsen.

- Det er veldig koselig. Veldig glad på hennes vegne, sa hun til Dagbladet.