Prinsesse Märtha Louise (50) skaper overskrifter i internasjonal presse etter at hun gjestet podkasten «Zoom O'Clock» med den tidligere prinsessen av Luxembourg, Tessy Antony de Nassau (36).

Les også: Prinsesse Märtha Louise fylte 50 år. Her ble hun hyllet av datteren

I podkasten åpner Märtha Louise opp om den vanskelige tiden etter Ari Behns dødsfall, der hun blant annet avslører at hun led av depresjon i forbindelse med sorgen.

Märtha Louise var gift med Ari Behn fra 2002 til 2017. Da Behn valgte å ta sitt eget liv, første juledag for litt over to år siden, etterlot han seg de tre døtrene han fikk sammen med den norske prinsessen.

I podkasten forteller Märtha at noe av det vanskeligste med sorgprosessen var å se døtrene i møte med sorg i så ung alder. Kort tid etter podkastepisoden var den norske prinsessen på forsidene til både People og Daily Mail.

– Led av depresjon

«Princess Märtha Louise of Norway says she was 'stuck in a pit of depression' following death of ex-husband Ari Behn, who took his own life on Christmas Day in 2019», skriver britiske Daily Mail.

Amerikanske People legger heller ikke noe mellom linjene i overskriftene.

«Princess Martha Louise Was in a 'Pit of Depression' Following Ex-Husband's Death by Suicide», er tittelen i det populære magasinet.

Med sin kongelige tittel har prinsesse Märtha Louise alltid vært av interesse hos internasjonal presse. De siste årene har derimot interessen økt betraktelig.

I mai i 2019 overrasket prinsessen med nyheten om at hun og Durek Verrett (47), en selverklærte amerikansk sjaman, var blitt et par. Siden den gang har kritikken rast i tide og utide mot paret. Blant annet for måten paret brukte prinsessetittelen til Märtha Louise i kommersielle sammenhenger, og for Verretts til tider kontroversielle utsagn.

Les også: Durek Verrett slakter pressen: – Dere er blinde og uvitende

Prinsessen har også fått mye oppmerksomhet for sin åpenhet. Ikke bare rundt dødsfallet til Ari Behn, men også rundt temaer om høysensitivitet og det å føle seg annerledes.

Nettavisen har vært i kontakt med manageren til prinsesse Märtha Louise, Carina Carlsen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Brutalt ærlig prat

Også i den helt ferske podkastepisoden «Zoom O'Clock» overrasker prinsessen med åpenheten, og snakker brutalt ærlig om sorgen hun opplevde etter Behns dødsfall.

– Jeg tror det er viktig at man som menneske er nødt til å oppleve sorg på et eller annet punkt i løpet av livet. Uheldigvis møtte barna mine den i altfor ung alder, sier Märtha Louise i podkasten og fortsetter:

– Men vi alle må gjennom den en gang, og det viktigste jeg tror man lærer av sorg er at det ikke nytter å gå rundt den. Man må gå gjennom den.

Märtha Louise forteller videre hvordan hun i løpet av sorgen utviklet et slags tunnelsyn som gjorde at hun gikk inn i det hun omtaler som «en grop av depresjon».

– Du kan havne i en depresjon slik jeg gjorde, og du kan komme deg ut av den. Det viktige er å snakke om disse tingene. Mental helse, og hvor viktig det er at vi lærer å deale med de delene ved oss selv også, sier hun.