I november i fjor frasa prinsesse Märtha Louise seg sine kongelige plikter for å tydeliggjøre skillet mellom egne aktiviteter og tilknytningen til kongehuset.

Bakgrunnen for beslutningen er den høylytte debatten rundt prinsessens forlovede. Durek Verrett har blant annet blitt møtt med mye kritikk i offentligheten for å selge en medaljong som han selv hevder har helbredende krefter.

Prinsessen sa dermed fra seg en rekke verv hun hadde kongelig beskytter for en rekke organisasjoner. Fredag ble det blant annet kjent at vervet som kongelig beskytter for Norges Blindeforbund, tas over av kronprins Haakon.

– Det er «no limits»

Selv om de kongelige pliktene er lagt vekk, har Märtha Louise har ikke ligget på latsiden av den grunn. I et intervju med Finansavisen åpner 51-åringen opp om et aldri så lite kleseventyr hun har tatt del i de siste årene – som nå virkelig og har fått bein å gå på.

– Jeg tror dette kan gå «all the way». Det er «no limits». «Sky's the limit». Vi satser stort, høyt og bredt, sier Märtha Louise til Finansavisen.

Det hun sikter til er klesfirmaet «Hést». Firmaet ble startet opp av Märtha Louises venninner, Anne-Kari Bøhaugen og Marianne Kjærnli Fossum.

Kassasuksess

De tre venninnene forteller til Finansavisen at klesbedriften så lyset i 2019, samme år som Bøhaugen brått mistet mannen sin til kreft. Så startet de i det små før suksessen skjøt fart. Märtha Louise forteller at hun bidro allerede fra oppstartsfasen av klesmerke, men ikke var med på eiersiden før etter en liten stund.

Ifølge avisen måtte prinsessen ut med 89.600 kroner for 30 prosent av aksjene i klesfirmaet. Det kan sies å ha vært en god investering. I fjor omsatte «Hést» for 33,9 millioner kroner der 8,9 millioner av kronene var overskudd.

– Jeg syntes jeg betalte mye. Men i denne målestokken var det ikke så mye, sier Märtha Louise.

På CV-en har klesmerket blant annet den populære Fam-genseren, som raskt ble en monsterhit. I alt har de solgt over 70.000 av bestselgeren.

Bor i Norge

Märtha Louise og hennes forlovede Durek Verrett bor formelt sett på hver sin side av Atlanterhavet. Men til TV 2 kunne Verrett fortelle at han har lyst til å flytte til Norge fra Los Angeles.

– Ja, jeg vil absolutt flytte hit, sa Verrett til TV 2.

Den 48 år gamle amerikaneren sier at han vil flyte permanent til Norge etter at han og Märtha Louise har fått gjort unna giftermålet. Når bryllupet står for dør har paret vært hemmelighetsfulle om.

Mange selskaper

Det kan altså se ut til at prinsessen ikke er på flyttefot med det første. I tillegg til det norske klesfirmaet hun er deleier i, startet hun i 2021 også opp selskapet «Dragonflies AS» sammen med TV-profilen Lilli Bendriss. Selskapet skal ifølge i Brønnøysundregistrene holde på med produksjon av film, video og TV-programmer.

I tillegg til TV-selskapet og klesmerket er Märtha Louise også styreleder i «Hést360 AS», som også er oppført at skal drive med mye av det samme som «Dragonflies AS», men mer innenfor hestesport.

I tillegg til det startet prinsessen i 2020 opp et aksjeselskap kalt «PML International AS», som det står at skal drive med kurs, foredragsvirksomhet, arrangering av reiser, og programleder- og konferansiertjenester.

I 2022 var Märtha Louise også med på å starte opp selskapet Cano AS, et selskap som skal investerte i IT-løsninger og utvikle teknologiske løsninger for ulike helsetjenester.