I et innlegg på Instagram kunne prinsesse Märtha Louise røpe at hun er blitt kjæreste med den amerikanske sjamanen Durek Verret, eller Shaman Durek som han kaller seg selv.

- Når du møter din tvillingflamme, så vet du. Jeg har vært heldig nok til å ha møtt min, er noe av det prinsessen skrev på Instagram fra Los Angeles i USA, hvor hun oppholder seg for øyeblikket.

Den amerikanske sjamanen er imidlertid ikke noe nytt fjes for dem som følger den norske prinsessen. Etter at de møttes gjennom felles bekjente i fjor, har de den siste tiden vært tette samarbeidspartnere. For tiden jobber de med et foredrag med fokus på selvrealisering.

For en måneds tid sammen dukket de blant annet opp sammen hos «Skavlan» for å snakke om deres nye prosjekter.

Les også: Märtha Louise går hardt ut mot «Skavlan» etter denne klippingen

At de to nå har funnet lykken kom likevel som et sjokk på flere. Nyheten har også vakt oppsikt i utlandet.

Skaper overskrifter

På kort tid var det ikke bare norske aviser og nyhetsnettsteder som hadde omtalt den nye romansen til Märtha Louise. Også aviser i våre naboland har gitt duoen spalteplass.

Svenske aviser som Aftonbladet, Expressen og kjendisnettstedet Hänt, kastet seg over nyheten, samtidig som danske BT og Ekstrabladet har omtalt saken.

Tilbakemeldingene lot heller ikke vente på seg. I kommentarfeltet til både Durek og Märtha har gratulasjonene strømmet inn. Blant annet fra flere velkjente navn.

Kjendisene gratulerer

Hollywoodstjernen Gwyneth Paltrow er en av dem som hyller forholdet.

- Fantastisk, skriver hun til bilde som Durek har lagt ut.

- Dette er vakkert! Jeg er glad på deres vegne, skriver den kjente countryartisten LeAnn Rimes.

Også norske kjendiser lar seg engasjere i forholdet, og har kommentert med sine gratulasjoner. Blant dem Pia Tjelta, Cecialia Brækhus og Vendela Kirsebom.

- You go girl! Skriver også Lilli Bendriss.

Kjent sjaman

Durek er med årene blitt en veletablert shaman i Los Angeles, der han for tiden også bor. Stadig er han blitt omtalt i internasjonale medier som Daily Mail og People.

Ifølge nettstedet L'Offisiel er han blant annet Gwyneth Paltrows personlige spirituelle guide.

Hun har også omtalt ham på sin egen nettside, den omstridte livsstilsbloggen Goop.

Shaman Durek kommer fra en spirituell familie, og skriver på sin Facebook-side at han er en begavet foredragsholder og en inspirerende lærer. Han har jobbet med mange Hollywood-kjendiser, musikkartister og diverse klienter som kommer fra toppstillinger i næringslivet, ifølge biografien hans på Facebook.

- Slutter aldri å overraske

Ifølge TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland kommer ikke forholdet som et sjokk på ham.

- Alle som har opplevd de to sammen har kunnet merke at de har noe helt spesielt på gang. Selv kaller de hverandre tvillingsjeler - og nå også for «Den store kjærligheten». Selv kan jeg i kveld bare ønske begge til lykke og lykke til - og forstår at vi nå også kan vente oss en offisiell meddelelse fra Slottet med det første, sier Totland til Nettavisen.

Det nye kjæresteparet skal på turné i Norge fra 20. til 23. mai, ifølge Durek sin hjemmeside. De skal besøke Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

På Instagram har Märtha Louise og Shaman Durek delt en rekke bilder og videoer av hverandre de siste månedene.