27. februar i år møttes flere «Farmen»-deltagere til en sammenkomst på klubbhuset til Indre Billefjord idrettslag. «Farmen»-deltager Nils Kvalvik og idrettslaget fikk et forelegg på 20.000 kroner hver etter festen. Idrettslaget tok boten til etterretning og gjorde opp for seg, men Kvalvik aksepterte aldri å betale boten. Nå må Kvalvik møte opp i retten 1. februar 2022.

– Idrettslaget har vedtatt forelegget, mens personen som fikk forelegg har ikke vedtatt forelegget og saken er oversendt Indre og Østre Finnmark tingrett for berammelse av hovedforhandling, sier politiadvokat Marit Valan til VG onsdag.

Les også: Arrangører får koronabot etter Farmen-fest i Finnmark i februar

Nettavisen har tatt kontakt med Kvalvik, men han har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

- Etter gjeldende nasjonale regler på tidspunktet var det ikke lov å gjennomføre private arrangement innendørs med flere enn 10 personer, opplyste Morten Daae i Finnmark politidistrikt i en pressemelding etter at festen ble kjent.

Tidligere har Kvalvik uttalt at deltagerne testet seg før de kom til Finnmark, og at de var i karantene før avreise til landets nordligste fylke. De skal også ha blitt testet på nytt etter ankomst. Dette var imidlertid ikke innenfor regelverket på det tidspunktet, ifølge politiet.

For de øvrige deltakerne på arrangementet ble forholdet henlagt etter bevisets stilling.

- Etter å ha vurdert saken og forskriften har vi kommet til at det er tvil om at deltakerne på et arrangement av denne type kan straffes slik forskriften nå er. Derfor er forholdet henlagt for deres del, opplyste Daae.