Gå til sidens hovedinnhold

Madonna-danser med palestinsk flagg er norsk

Madonna har fått et varsel etter at en av danserne hennes hadde et palestinsk flagg på ryggen under Eurovision-showet. Denne danseren er norske Mona Berntsen.

Danseren selv har ikke kommentert saken, men overfor VG bekrefter manageren til hennes, Nassir Achour, at det var Berntsen som hadde flagget på ryggen.

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) var ikke begeistret for Madonnas stunt.

– To av Madonnas dansere viste det israelske og palestinske flagget i et kort øyeblikk. Dette elementet i opptreden var ikke avklart med EBU på forhånd og var ikke en del av øvelsene på forhånd. Eurovision er et ikke-politisk arrangement, og det har Madonna blitt gjort oppmerksom på, skriver Den europeiske kringkastingsunionen i en epost til VG.

Les også

Flere mener Norge er den virkelige vinneren og at seieren ble robbet fra oss

Madonna slaktes

Madonna slaktes for sin opptreden under finalen lørdag kveld. Tidligere i uka kommenterte hun sin kommende opptreden slik:

– Jeg vil aldri slutte å spille musikk for å tilpasse meg noen politisk dagsorden, og jeg vil heller ikke slutte å snakke om brudd på menneskerettighetene, uansett hvor i verden de skjer.

Det islandske bandet Hatari kom et kort øyeblikk på TV med skjerf som viser det palestinske flagget, men disse skal ha blitt fjernet.

Madonna har ikke fått god kritikk fra verken VG eller Dagbladets anmeldere da hun opptrådte med sangen «Like A Prayer»

– Vokalen var grusom, sur – og fikk til og med de verste innslagene tidligere på kvelden til å blekne, sier VGs anmelder Tor Martin Bøe.

- Det var veldig surt. Live er live og det er ikke alltid så enkelt. Hvis du ikke har god lytting, så er du ute, mener Dagbladets anmelder Anders Grønneberg, og konkluderer med at det hele ikke var særlig imponerende.

Madonna skal ha fått 1,3 millioner dollar, som tilsvarer omtrent 11,4 millioner kroner, for å opptre under Eurovision. Summen skal ha blitt dekket av den lokale milliardæren Sylvan Adams, ifølge Dagbladet.

Les også

Madonna bekreftet som underholdning under Eurovision-finalen

Les også

Madonna hevder at hun skal opptre på Eurovision. Men Jon Ola Sand sier det ikke finnes noen kontrakt

Karrièren ender her

Også vanlige folk er misfornøyde med Madonnas opptreden, og har tydd til sosiale medier for å uttrykke sin mening.

- Så mange folk startet sin karrière på Eurovision, og Madonna bare ender sin karrière her, skriver en på Twitter.

En annen Twitter-bruker viser sin reaksjon til opptredenen til superstjernen ved å legge ut denne GIF-en:

Andre fokuserer heller på Madonnas politiske uttalelse under opptreden hennes.

- La oss ikke fokusere på Madonnas dårlige vokal, men i stedet se på hennes politiske uttalelse mot vertslandets behandling av Palestina, når Isreael betalte Madonna millioner dollar for å opptre under finalen.

Enkelte er imidlertid positive til Madonnas Palestina-uttalelse.

- Ja, opptreden var dårlig, men Madonna brukte i det minste hennes platform til å si sin mening om Israel og Palestina, skriver en på Twitter.

Les også

Femteplass i Eurovision: – Keiino er kommet for å bli

Kommentarer til denne saken