Fredag kveld er det duket for årets store begivenhet i influenser-Norge, nemlig Vixen Awards. En rekke kjente personligheter skal samles under den årlige prisutdelingen, der en rekke priser skal deles ut til alt fra mat-, reise- og moteinfluensere.

Store navn som Iselin Guttormsen (36), Jørgine Massa Vasstrand (33) og Märtha Louise (51) er blant dem som forventes til den røde løperen fredag kveld.

Et annet kjent ansikt som også er invitert til kveldens prisutdeling er Mads Hansen (38). Hansen er også nominert til prisen for «årets influenser».

«Spårtsklubben»-profilen hadde i utgangspunktet tenkt å møte opp, men røper overfor Nettavisen at han ikke kommer til å dra likevel.

– Noen dårlige forbilder

Da Nettavisen slo på tråden til programlederen tidligere fredag, fortalte Hansen at han lenge har vært usikker på om han skulle dra på prisutdelingen eller ikke. Utover dagen kunne han imidlertid fortelle at han ikke kommer til å dra.

«Influenserbransen, slik den fremstår, er ikke noe jeg er supergira på å assosieres med», skriver Hansen i en melding til Nettavisen.

Programlederen forteller at han forbinder bransjen med ensidig reklamefokus, sponsede innlegg og levende reklameplakater for Botox og fillers.

– Det er enkelte som er dårlige forbilder, men det finnes så klart hederlige unntak blant dem som kommer i kveld, sier han videre.

Selv liker ikke Hansen å bli omtalt som en influenser og påpeker at han ikke ser på seg selv som en.


Å bli nominert til «årets influenser» var ikke noe han forventet i utgangspunktet.

– Jeg føler meg kjønnskvotert inn. Jeg ser ikke på meg selv som en influenser og får dårlige assosiasjoner av ordet, forteller 38-åringen til Nettavisen.

Ikke en boikott

Til tross for at 38-åringen ikke dukker opp denne gangen var han imidlertid på Vixen Award i 2019. Når han får spørsmål om hva som er annerledes nå, sier Hansen at han den gang møtte opp som en del av et stunt, og at det ikke ga mersmak.

Han påpeker imidlertid at dette ikke er en såkalt boikott av prisutdelingen, han ønsker kun å tilbringe tid sammen med familien fremfor å stå på den røde løperen sammen med resten av influenser-Norge, fredag kveld.

Til tross for at han ikke vil assosieres med enkelte influensere er han takknemlig for at det er juryen som bestemmer hvem som stikker av med prisen for «årets influenser».

Les også: Får ikke solgt Oslo-leiligheten – nå er prisen dumpet

– Det virker som at det sitter kompetente og oppegående folk i juryen, så det er hyggelig at de synes jeg er verdt en finaleplass. Jeg ønsker samtidig å understreke at det finnes hederlige unntak blant dem som kommer i kveld, sier han.

– Antyder at jeg er en «sosiopat»

38-åringen er kjent for å havne i diskusjoner med flere norske influensere, blant annet om hvordan dem ter seg på sosiale medier.

Isabel Raad (28), Julianne Nygård (32) og Durek Verrett (48) er noen av dem Hansen har rettet stor kritikk mot i løpet av årene.

De siste ukene har 38-åringen vært i full krangel med sexolog og influenser Iselin Guttormsen (36) rundt temaet eksponering av barn i sosiale medier. Førstnevnte hevder nemlig at Guttormsen er en av verstingen.

Til tross for konflikten forteller Mads at han ikke hadde hatt noe imot å møte sexologen på kveldens røde løper.

– Det hadde gått helt fint for meg, det er jo hun som har gjort dette til en personsak. Jeg har bare uttalt meg om det hun har gjort på Instagram, mens det er hun som antyder at jeg er en sosiopat, overgrepsmann og det som verre er. Jeg står rakrygget i meningene mine, sier Hansen og legger til:

– Når det er sagt, så tror jeg det skal skje mye de neste månedene for at jeg skal få et julekort hos Iselin når desember kommer. På en annen side er det lenge til jul, faktisk så lenge at man rekker å ta et gjennomsnittlig sexolog-kurs på den tiden.