Onsdag skrev Nettavisen om Mads Hansens Pride-stunt mot den ungarske utenriksministeren Péter Szijjártó.

På Instagram oppfordret den tidligere fotballspilleren og VGTV-profilen følgerne sine til å bombardere profilen til Szijjártó med regnbueflagg og andre pride-passende emojies.

Les også: Norske kjendiser slår tilbake mot Pride-nekt i EM: Bombarderer den ungarske utenriksministeren

Stuntet til Hansen kom i kjølvannet av den ungarske ministerens uttalelser etter at UEFA avgjorde at Allianz Arena i München ikke fikk tillatelse til å lyses opp fotballarenaen i regnbuens farger under kampen mot Tyskland og Ungarn onsdag.

– Lederne i UEFA tok den rette avgjørelsen ved å ikke bidra til en politisk provokasjon mot Ungarn, uttalte Szijjártó til nyhetsbyrået AFP.

– Takk Gud for at lederne i europeisk fotball fortsatt har sunn fornuft, tilføyde han.

På kort tid kastet flere nordmenn seg på oppfordringen til Hansen, og i løpet av et døgn hadde ministerens Instagram-profil fått flere tusen kommentarer med Pride-støttende emojies og markeringer.

Fått internasjonal oppmerksomhet

I et intervju med Nettavisen onsdag fortalte Hansen at han synes det er kult å se at stuntet gikk som planlagt, og at han håpet på at engasjementet på profilen til Szijjártó ville få en innvirkning.

– Jeg tror ikke en utenriksminister i Ungarn bryr seg så mye om at norske medier skriver om en demonstrasjon mot ham, men det hadde vært gøy om stuntet ble plukket opp av ungarske medier. Da hadde stuntet virkelig fått en innvirkning, uttalte Hansen.

Bønnene til Hansen ser nå ut til å ha blitt hørt. Onsdag ettermiddag plukket nemlig den ungarske avisen Telex opp Nettavisens sak om stuntet, og omtalte saken i deres avis.

«Mads Hansen, en tidligere eliteseriespiller også kjent som en TV-personlighet, har lansert en aksjon, ifølge Nettavisen. I en Instagram-historie skriver Hansen at hvis det ikke lenger er mulig å gjøre München-stadionet fargerikt, gjør det med Szijjártós Instagram-side. Og Szijjártós Instagram var virkelig dekket av regnbueflagg, men ikke bare de siste innleggene hans, men også ganske gamle», skriver avisen, blant annet.

Også den ungarske avisen Blikk har omtalt saken om Mads Hansen.

«Innlegget på Szijjártós Instagram-side mottok kommentarer fra mer enn 25.000 regnbuer og regnbueflagg på oppfordring fra Mads Hansen, en tidligere norsk fotballspiller», skriver avisen,

Den ungarske utenriksministeren, Péter Szijjártó, har foreløpig ikke kommentert til verken Telex eller Blikk om stuntet mot ham.

Hans pressekontakt har heller ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Les også: Ødegaard med kraftig kritikk av UEFA: - Horribelt

Tror ikke på noen særlig innvirkning

Selv om Hansen kan fortelle at det selvsagt er artig at han har klart å sette et lite avtrykk i Ungarn, er han ikke overbevist om at omtalen vil ha noen særlig innvirkning.

– Dessverre er jeg nærmest helt sikkert på at dette vil ha null innvirkning på de som styrer i Ungarn. Det eneste målet med dette, og som også er det fine med at ungarske medier plukker det opp, er at de seksuelle minoritetene som ikke føler seg akseptert og respektert i Ungarn forhåpentligvis setter pris på støtten fra Norge, sier Hansen til Nettavisen.

Les også: I dag er vi alle tyske barn av regnbuen

Mads Hansen og en rekke norske Instagram-brukere er imidlertid ikke de eneste som har engasjert seg i Pride-debatten under fotball EM.

Tirsdag gikk også borgermesteren i München, Dieter Reiter, hardt ut mot UEFAs avslag på regnbue-søknaden.

Han beskrev avgjørelsen som skammelig og skuffende, og varslet et alternativ til en opplyst Allianz Arena. Onsdag ble regnbueflagg hengt opp ved rådhuset i den tyske byen, i tillegg til at borgermesteren hadde planer om å belyse en enorm vindturbin like ved Allianz Arena i regnbuens farger.

Ifølge NTB har varslet også en rekke tyske fotballklubber at de ville ikle sine arenaer regnebuefarger onsdag kveld.

Les: Uefa-sjefen ut mot regnbue-initiativet: – Populistiske handlinger