Mads Hansens «Sommerkroppen» er årets låt

Mads Hansen og «Sommerkroppen» stakk av med prisen for Årets Låt 2018. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Mads Hansen og «Sommerkroppen» stakk av med prisen for Årets Låt 2018. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Alan Walker er Årets Spellemann, mens det var Mads Hansen som stakk av med prisen for årets låt.

31.03.19 00:12

Alan Walker er Årets Spellemann 2018. Han var tydelig rørt da han fikk overlevert prisen fra fjorårets vinner Astrid S. Han var

– Wow. Nå ble jeg så sinnssykt nervøs. Jeg vil først og fremst si tusen takk. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få sagt alt jeg vil si på så kort tid, sa artisten tydelig rørt fra scenen da han mottok prisen.

Prisen for Årets spellemann kåres av en spesialjury og går til den eller de som har utmerket seg spesielt i løpet av året som har gått.

Artisten Alan Walker stakk av med den gjeveste prisen under Spellemannprisen, og mottok prisen fra Astrid S under utdelingen lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Den norsk-britiske DJ-en og musikkprodusenten Alan Olav Walker startet sin musikkariere på gutterommet i Fana i Bergen.

Siden han slapp den første låten på videokanalen YouTube i 2012, har 21-åringen fått flere millioner visninger og turnert verden rundt.

– De siste fire årene har vært helt sinnssykt surrealistiske. Noen ganger spør folk om jeg kan beskrive det som har foregått. Det er helt umulig, sa han.

Artisten Alan Walker stakk av med den gjeveste prisen under Spellemannprisen, og mottok prisen fra Astrid S under utdelingen lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Alan Walker er årets Spellemann. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det var låten «Faded» fra 2015 som førte til det store internasjonale gjennombruddet. I skrivende stund har låten blitt sett over 2,3 milliarder ganger på YouTube.

Fra scenen takket Alan Walker alle støttespillerne bak musikken, i tillegg til at han ga en ekstra takk til alle fans og dem som lytter på musikken.

– Uten dere hadde ingenting av dette vært mulig, konstaterte Walker.

Fakta

Spellemannprisen 2018

«Sommerkroppen» er Årets Låt

Det var Mads Hansen og «Sommerkroppen» som stakk av med prisen for årets låt.

- Dette er absurd. Det må det være lov til å si, sier den tidligere fotballspilleren fra scenen.

- Dette er min første Spellemann, og helt sikkert min siste også.

Nettavisen snakket med Mads Hansen tidligere lørdag. Da fortalte han at han hadde liten tro på at han kom til å vinne prisen.

- Jeg tror folk i den kredible delen av bransjen blir forbanna om låta vinner. Men det har de ingen grunn til, for nominasjon kommer av streaming og salg. Men når det er sagt, så tror jeg ikke vi vinner. Det er en jury her også, og jeg ser for meg de ikke er så gira på at «Sommerkroppen» skal vinne, sa han.

Mads Hansens «Sommerkroppen» er årets låt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

- Den kler ikke meg og jeg kler ikke den, det er det eneste som er helt sikkert, sier han til pressen om den gjeve prisen etter utdelingen.

Etter å ha mottatt prisen takker han både juryen og publikum.

- Jeg sa til Alan Walker at jeg syntes «Ignite» burde vinne, men når det ikke ble den kunne det like så greit bli «Sommerkroppen». Også må få jeg takke publikum for jeg mistenker at de har vært med på å vippe det i min favør, sier Hansen, som ikke legger skjul på at det å være prisvinnende artist - og artist i det hele tatt - er uvant.

- Det er jo litt synd om kulturredaktører og musikkanmeldere synes dette er skandale. Vi tenner jo lys for dem, sier han humoristisk.


DDE får hederspris

Trønderrockgruppen D.D.E. fikk årets hederspris 2018

– Vi hadde ikke stått her i dag om det ikke var for låtene og tekstene vi har fått lov til å spille gjennom de 27 årene vi har vært i norsk musikk. Alle låtene og brorparten av tekstene er skrevet av Frode Viken. Det er spesielt å stå her på den dagen Frode ville fylt 64 år, sa en rørt Bjarne Brøndbo fra scenen etter å ha mottatt prisen.

Årets hederspris kåres på fritt grunnlag av en spesialjury. I fjor gikk den til artisten Mari Boine, mens Arve Tellefsen, som hadde forlatt salen da prisen skulle deles ut, fikk Årets hederspris for 2016.

D.D.E. har aldri vært nominert til en Spellemannspris. I 1997 mottok de imidlertid den gjeve prisen for Årets spellemann, som tildeles av en spesialjury.

Spellemannsprisen
Spellemannsprisen
DDE stakk av med årets hederspris under Spellemannsprisen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

- Dere er konger

Bandet mottok prisen av kulturminister Trine Skei Grande (V), som ikke sparte på kruttet da hun hyllet gruppen.

– Dere er lyden av god stemning. Dere har truffet en nerve i folk. Det skyldes smittende entusiasme, spilleglede og utholdenhet, sa Grande i sin tale til prisvinnerne, før hun avsluttet:

– Dere er hele Norges D.D.E. Dere er konger. Og nå skal vi feste helt til sola går opp.
D.D.E. har turnert land og strand rundt siden de slapp sin første singel 18. januar 1992.

Stor suksess

D.D.E. har turnert land og strand rundt siden de slapp sin første singel 18. januar 1992.

Bandet består av brødrene Bjarne og Eskil Brøndbo, Arnt Egil Rånes, Bjård Jørgen «Bosse» Iversen, Eivind Berre og Daniel Viken.

Besetningen har vært uendret i over 25 år, inntil bandets mangeårige låtskriver og gitarist Frode Viken døde påskeaften 2018, 63 år gammel. Han var hjernen bak flere av bandets største slagere, og ble erstattet av sønnen Daniel Viken i fjor.

Gir ut to nye sanger

For tiden arbeider gruppa med ferdigstillelsen av to sanger, skrevet av gitaristen før han gikk bort.

– Vi forhaster oss ikke. Siden dette var det siste Frode laget før han døde, så vil vi vise respekt og gi ut noe vi kan stå inne for. Dette blir ikke et vanlig plateslipp, men to låter. Og vi vet ikke helt om vi kan få med noe av det Frode rakk å spille inn for ett år tid siden. Låtene var klare for halvannet år siden, men det har jo vært en spesiell stund for oss, sa bassist Eivind Berre til Fredriksstad Blad 5. mars i år.

Fakta

De nominerte til Spellemann 2018

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.