Gå til sidens hovedinnhold

Mads Hansens «Sommerkroppen» kan bli årets låt

Spellemann 2018

Den tidligere fotballspilleren hadde ikke veldig stor tro på vinnersjansene i forkant av utdelingen.

(CHATEAU NEUF): Lørdag kveld går årets Spellemann av stabelen i Chateau Neuf i Oslo, og blant de nominerte er Mads Hansen med «Sommerkroppen». Fjorårets store landeplage er nominert i kategorien årets låt - men at låta skal stikke av med prisen, har hovedmannen selv ingen tro på.

- Jeg tror folk i den kredible delen av bransjen blir forbanna om låta vinner. Men det har de ingen grunn til, for nominasjon kommer av streaming og salg. Men når det er sagt, så tror jeg ikke vi vinner. Det er en jury her også, og jeg ser for meg de ikke er så gira på at «Sommerkroppen» skal vinne.

For Hansens del er det en ting han er mer tydelig på. På spørsmål om det kommer flere Mads Hansen-låter, er svaret kort og konsist:

- Overhode ikke!

Så dette er første og siste sjanse for en Spellemann?

- Ja!

Les mer

Mads Hansen: - Det er et samfunnsproblem om vi som trener blir utskuddene - og de som opererer seg blir normalen

- Ramaskrik

Låta, som skal konkurrere mot blant andre Alan Walker, Kygo og Ina Wroldsen, er laget sammen med Petter «Katastrofe» Kristiansen, som er litt mer tilbøyelig til å tro på vinnersjanse.

- Låta er en verdig vinner, en av de som ble spilt mest i fjor. Men jeg vet ikke, det har jo vært noe ramaskrik i forkant om at det er skandale dersom Mads vinner. Men i den kategorien han er nominert,er han er utvilsomt en eventuelt verdig vinner.

Poker-frelst

Katastrofe har siden låta ble laget, lagt artistkarrieren på hylla. En eventuell Spellemannpris er ikke å forakte av den grunn.

- Kan jeg plukke med en spellemann herfra, så er det fantastisk. Selv om den skal stå på hylla til Mads, sier han og legger til at det ikke blir stille fra hans kant.

- Jeg skal skrive, produsere - og spille poker. Jeg spiller masse poker, jeg skal legge opp jævlig mye pokerturer, forteller 29-åringen, som allerede reiser mye i forbindelse med pokerspillingen.

Han har en klar beskjed til de som lager reglene her til lands:

- Klarer de å legalisere poker, så kan jeg bli hjemme hele tiden.

Les mer

Petter «Katastrofe» legger «Katastrofe» på hylla

Spellemann sendes på NRK fra 19.50, og Tarjei Strøm og Julie Bergan er årets programledere.

Les mer

Sigrid skrev norsk musikkhistorie - nå er hun nominert til Spellemann

Les mer

Dette er årets mest sette Youtube-videoer i Norge

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?