Gå til sidens hovedinnhold

Magiske grillspyd og lukten av Manila

Nydelig grillspyd og morsomme historier står på menyen i denne episoden av Streetfood og vin.

I denne episoden lager vi to varianter av grillet kjøtt, en kanskje mer vanlig en med nakkekoteletter, og en asiatisk variant med kyllingkrås. Kokk Rudi forklarer i videoen over at dette er noe av den mest populære grillmaten man får tak i på Filippinene. Han forteller også om en Filippinsk ketchupvariant som dukket opp etter annen verdenskrig, og andre rare mathistorier fra reiser i Asia. Så det er bare å glede seg til en skikkelig BBQ fest, for her skal det grilles!

Kjell-Gabriel har funnet to viner som passer perfekt til grillmat – en hvitvin fra New Zealand og en rødvin fra Sør Afrika.

Les også

Slik lager du nydelig filippinsk ceviche

Les også

Slik lager du asiatisk pizza

Ingredienser

Marinade:
Soyasaus

Bananketchup

Brun sukker

Hvitløskpulver

Paprikapulver

Svart pepper

Sprite

Kjøtt:
Nakkekotletter

Kylling/ kyllingkrås

Vin til maten

Dog Point Section 94 (2017) kr 332.40 - varenummer: 3996601

Intellego Kedungu (2019) kr 239.90 - varenummer: 2829001

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping