Det blir tårevåte scener i tirsdagens episode av «Farmen kjendis» når influenser Malin Nesvoll (32) kommer med den nedslående beskjeden om at hun er nødt til å reise hjem fra Steinsjøen gård.

Etter flere dager med intense magesmerter og dårlig form, har Nesvoll fått beskjed av lege om at det er på tide å reise hjem fra TV-innspilling.

Se video! Her gir Malin Nesvoll sin gode venninne Marit Andreassen beskjed om at hun trekker seg fra «Farmen kjendis»:

– Fikk vondere og vondere

Det viser seg nemlig at bare noen dager før innspillingen av realityprogrammet gikk i gang, fikk Nesvoll vite av legen hjemme at hun hadde en cyste i magen som kunne sprekke.

Les også: Vennskapet sjarmerer «Farmen kjendis»-seerne: – Når jeg ikke hadde min kjære å kose med fikk det bli han

Hun fikk imidlertid klarsignal fra gynekologen på at det var greit å reise inn på «Farmen», men med forbehold om at om hun ble i dårlig form eller fikk vondt, var det rett ut.

– Jeg fikk bare vondere og vondere, og jeg var litt redd for at den skulle sprekke. Når jeg våknet opp den dagen, så var det veldig tydelig for meg at det ikke gikk mer, sier Nesvoll til Nettavisen.

Nesvoll forteller at hun hele tiden var ærlig med produksjonen om cysten i magen, og at hun viste fram både legeerklæring med klarsignal, og hadde med seg et ultralydbilde av cysten til innspilling.

Når hun etter hvert opplevde så sterke smerter i magen, forteller hun at hun tok tak i produksjonen med en gang. Etter flere samtaler, forteller hun at det til slutt var produksjonen som tok beslutningen om at det tryggeste for henne var å reise hjem.

– Jeg snakket med produksjonen en god stund før det ble avgjort, og det var ikke jeg som avgjorde det. Det var mer de som tok valget for meg, for jeg ville jo gjerne bli, sier Nesvoll.

Nesvoll understreker imidlertid at det var riktig for henne å reise hjem, med tanke på det legen hjemme hadde sagt.

Forsvarlig å være på «Farmen»

At Nesvoll reiste inn på Steinsjøen gård og «Farmen kjendis»-innspilling med en cyste i magen som kunne sprekke, bekrefter pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Nettavisen at produksjonen var helt klar over.

Til tross for at «Farmen» ofte innebærer hardt arbeid og er en tung fysisk påkjenning, forteller Dahl at det i samråd med Nesvoll og helsepersonell ble vurdert som forsvarlig for henne å være med på «Farmen kjendis».

Les også: Måtte sette inn vakthold på «Farmen»-gården etter inntrengere: – Våknet til at folk sto inne på rommet vårt

Avtalen innebar derimot at hun skulle ta det opp med produksjonen dersom hun kjente antydninger til at noe ikke var helt som det skulle.

– Dette gjorde hun, og hun fikk derfor legetilsyn – hvorpå det ble konkludert med at det beste for henne var å trekke seg og reise hjem, sier Dahl.

Kirurgen fant ikke cysten

Selv om hun overhodet ikke hadde lyst til å reise hjem, forteller Nesvoll at hun den dag i dag er godt fornøyd med de nesten fire ukene hun fikk på Steinsjøen gård.

– Når jeg tenker på det nå så tenker jeg at det ble veldig bra. Jeg fikk opplevd alt jeg ville oppleve på «Farmen». Det var nok ikke så mye der jeg gikk glipp av. Jeg fikk bli kjent med alle folk, men så slapp jeg det at noen valgte meg og bli slått ut, sier Nesvoll lattermildt.

Da hun kom hjem bar det derimot rett til lege, og Nesvoll forteller at hun fikk satt opp operasjon for å fjerne cysten drøye to måneder senere. Det gikk imidlertid ikke helt slik som verken hun eller kirurgen hadde trodd.

Les også: «Farmen kjendis»-Malin skammer seg etter griseslakt: – Var som å våkne etter en skikkelig fyllekule

I september i fjor delte Nesvoll på sin egen Instagram-profil at det under operasjonen hadde blitt oppdaget et langt større «problem». Da kirurgen gikk inn for å fjerne cysten, fant de den ikke, men de fant masse endometriose.

Endometriose er en kronisk sykdom hvor vev av lignende type som vokser i livmora, vokser utenfor. Tilstanden gir ofte sterke smerter, og hos en del kroniske smerter.

– Jeg våknet fra narkosen og da sitter legen der og sier de ikke fant cysten, at den hadde forsvunnet. Men de hadde funnet masse endometriose, sier Nesvoll til Nettavisen.

Les også: Reagerer på «Farmen»-slakt: – Føler det kun er for å lage TV

Influenseren sier hun visste lite om sykdommen, og at hun egentlig bare hadde hørt om den fra venninner som slet med det samme.

– Jeg vet ikke mye om endometriose, men det lille jeg vet er at det er en kronisk sykdom og at det er knyttet en del kjipe ting til den, i forhold til for eksempel det å få barn, men mer enn det vet jeg egentlig ikke.