Mannen skulle ta ut diverse teknisk utstyr fra en lastebil. Det endte med at han fikk tungt utstyr over seg.

Fuldi Schwartz fikk ribbeinsbrudd, punktert lunge og alvorlige skader i hodet og ryggen. 66-åringen ble sendt til sykehuset i Tel Aviv, men ble verre og døde natt til onsdag, skriver The Times of Israel.

Han ble erklært død klokken 01.00, opplyser sykehuset i en uttalelse, ifølge den israelske avisen. Schwartz etterlater seg kone og to barn. Hans ene sønn, Erez, er i harnisk, fordi han mener sikkerheten på stedet var altfor dårlig.

Sønn raser over dårlig sikkerhet

- Vi skylder på ingenting i dette øyeblikk, men hvordan er det mulig at på et så stort arrangement som Eurovision, med så mye penger, overvåkning og sikkerhet investert, at noe så forferdelig kunne skje? Sa sønnen til nettstedet Ynet, skriver The Times of Israel.

Politiet og arbeidstilsynet har startet etterforskning, og har så langt funnet ut at en lyskaster skal ha falt over Schwartz.

Les også: Frykter angrep under Eurovision-finalen

Arrangøren har gått ut med en kondolanse til familien.

- Vi er dypt rystet over dødsfallet til sjåføren som ble skadet etter å ha lastet ut teknisk utstyr fra en lastebil. Våre tanker og kondolanser går til hans familie, sier arrangøren i en pressemelding.

Disse er videre fra første semifinale

Opptakten til Eurovsion-finalen startet tirsdag med første semifinale. 17 land var i ilden for å bli blant de 10 finalenasjonene som går videre fra den første semifinalen tirsdag.

Les også: Disse går videre til finalen i Melodi Grand Prix

Blant landene som gikk videre til den 64. utgaven av Eurovision Song Contest, som avholdes i Tel Aviv lørdag, var Island. Også Finland var med i konkurransen om å gå videre, men fikk ikke nok stemmer.

De 10 nasjonene som gikk videre, var Hellas, Hviterussland, Serbia, Kypros, Estland, Tsjekkia, Australia, Island, San Marino og Slovenia, mens Montenegro, Finland, Polen, Ungarn, Belgia, Georgia og Portugal røk ut.

Norge representeres med låten «Spirit in the Sky» og gruppen KEiiNO, som skal delta i den andre semifinalen torsdag.

I finalen lørdag skal 26 land delta i konkurransen, hvor seks land er direktekvalifisert. Det er vertslandet Israel og «de fem store», som Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland.

Det ble også bekreftet i april at superstjernen Madonna skulle opptre i pausen under finalen i Tel Aviv, men kun noen dager før hersker det full forvirring om popikonet skal opptre eller ikke.