- Vi hadde forventet en protest med rundt 30 demonstranter, men kun tre møtte opp, sier Tim Barford, sjefen for festivalen til avisen Brighton and Hove Independent.

Demonstrantene sto utenfor Brighton Centre, og én mann sto og spiste av et rått grisehode. Det gjorde barn og andre opprørte, og politiet kom og ga dem en advarsel, ifølge Barford.

- Det som var interessant var at flere av de som var tilstede som spiste kjøtt til vanlig, sa at hele dette opprøret hadde oppmuntret dem til å slutte å spise kjøtt. Så det ser ut til at den anti-veganer-protesten faktisk oppmuntret folk til å bli veganere, forteller Barford til avisen.

LES OGSÅ: Veganer måtte endre kostholdet for å få tilbake mensen

- Tortur

Dette var det 11. året det ble arrangert en vegansk festival i Brigthon. Et medlem av organisasjonen Direct Action Everywhere (DxE) Brighton, som kjemper for dyrs rettigheter, forteller til Brighton and Hove Independent at synet av det rå grisehodet vekket avsky blant forbipasserende.

- Dette viste det vi allerede visste; folk liker ikke å se ansiktene til dyrene de spiser. Å spise dyr er et produkt av tortur og død, sier medlemmet av DxE Brighton til avisen.

Han stiller seg spørrende til hvorfor dyremishandling er så normalisert når dyret er i en burger, men virker sjokkerende når man ser det som burgeren er laget av.

Meninger reflekteres ikke i handlinger

Flere medlemmer av organisasjonen DxE Brighton mener at mange sier én ting, men gjør noe helt annet.

- Vi sier at vi er en nasjon som elsker dyr, men dette reflekteres ikke i handlingene. Flesteparten av befolkningen spiser og kler seg i dyr hver dag, sier en av medlemmene av DxE Brighton til Brighton and Hove Independent.

Han opplyser at over 10 millioner griser blir drept i Storbritannia hvert år, og de fleste blir drept bare fem til seks måneder gamle.