RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det berømte Hollywood-skiltet avbildet 01.01.17 etter at 30 år gamle Zachary cole Fernandez hadde tuklet med det.
Det berømte Hollywood-skiltet avbildet 01.01.17 etter at 30 år gamle Zachary cole Fernandez hadde tuklet med det. Foto: Damian Dovarganes (AP / NTB scanpix)

Mannen bak «Hollyweed»-skiltet arrestert

Los Angeles-politiet arresterte mandag en lokal kunstner mistenkt for å stå bak omgjøringen av Hollywood-skiltet til «Hollyweed» første nyttårsdag i år.

Zachary Cole Fernandez (30) ble løslatt mot kausjon og pålagt å møte i retten 15. februar for å ha forandret det ikoniske Hollywood-skiltet. Ved å henge opp presenninger på de to O-ene, kunne da skiltet leses som «Hollyweed» på årets første dag.

Peket henger muligens sammen med at innbyggerne i California før jul gikk inn for å legalisere marihuana i en avstemning. Fernandez sier han var inspirert av det tilsvarende peket tilbake i 1976 av Daniel Finegood: Da ble også bokstavene trikset med for å feire delstatens da mer vedtatte og liberale lovgiving rundt marihuana, ifølge BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere