Den sør-koreanske Netflix-serien «Squid Game» har tatt verden med storm. Den har inntatt topp-plasseringen i flere land, og serien er nå på god vei til å bli Netflix' mest sette serie noensinne. Den sør-koreanske serien følger en stor gruppe mennesker som blir invitert til å gjennomføre flere runder med dødelige leker – men bare én av de totalt 456 deltakerne kan nå helt til toppen og til slutt stikke av med den store pengepremien.

Se trailer av Netflix-serien her:

Nå blir imidlertid hjernen bak braksuksessen anklaget for plagiat. Nettstedet Unilad skriver at mange fans har lagt merke til at «Squid Game» har flere likheter med den japanske filmen «As the Gods Will» fra 2014. I den japanske filmen fra 2014 følger man en gruppe med studenter som blir tvunget til å spille et dødelig spill.

Likheten som mange fans diskuterer er at i både «Squid Game» og «As the Gods Will», så må deltakerne spille barneleken «rødt og grønt-lys». På sosiale medier har det derfor blitt en stor greie rundt dette, som flere Twitter-brukere har påpeket:

- Jeg gjorde det først

Nå slår imidlertid regissør Hwang-Dong-hyuk tilbake. Han er ikke enig i at «Squid Game» har kopiert materiale fra den japanske filmen.

- Det er sant at den første spillet (rødt og grønt-lys red.anm.) ligner på hverandre, men etter det er ingen likheter. Jeg jobbet med «Squid Game» i 2008 og 2009, og på den tiden hadde det første spillet allerede blitt bestemt å være «rødt og grønt-lys». Den japanske filmen ble ikke laget før i starten av 2010-tallet, sa Dong-hyuk på en pressekonferanse nylig, ifølge Daily Mail.

Og han la til:

- Dette er egentlig ikke noe jeg ønsker å gjøre, det å kreve eierskapet over denne historien, men hvis jeg må si det, så var det jeg som gjorde det først

Telefon-tabbe

Nylig måtte Netflix gå ut med en uttalelse, hvor de lovet å endre på noen scener, etter at en koreansk mann ble nedringt på grunn av at hans telefonnummer dukket opp i serien.

- Det har kommet til et punkt der mennesker prøver å ta kontakt både dag og natt fordi de er så nysgjerrige. Det tømmer batteriet mitt – og ender med at telefonen skrur seg av, sier mannen til det koreanske nettstedet Money Today.

Les mer her: Koreansk mann blir nedringt av «Squid Game»-fans. Netflix tvunget til å ta grep

- Først skjønte jeg ikke hvorfor de ringte, men så fortalte en venn av meg at nummeret mitt er i serien, legger mannen til.

Nummeret til den koreanske mannen kommer til syne allerede i første episode av serien, der hovedpersonen Seong Gi-Hun får et visittkort fra en mann på en t-banestasjon.

Som følge av tabben har Netflix og produksjonsselskapet Siren Pictures Inc fjernet de aktuelle scenene der telefonnummeret kommer til syne og erstattet dem med nye.

– Sammen med produksjonsselskapet jobber vi med å løse saken, og vi redigerer alle scener med telefonnumre der det er nødvendig, sier Netflix' talsperson overfor Independent.