Maren Platou (28) er gjest i tirsdagens episode av Nettavisen-podkasten «Schendis», der hun blant annet forteller om sitt «nye liv».

28-åringen er for mange kanskje best kjent som ekskjæresten til artisten Kygo (29), eller Kyrre Gørvell-Dahll som han egentlig heter, men hun har også gjort det stort som influenser de siste årene. I tillegg jobber hun fulltid som sykepleier ved Ullevål sykehus – på gastrokirurgisk avdeling.

Platou og Kygo var et par i fem år inntil forholdet tok slutt i november 2019, og som kjæresten til en av verdens største EDM-artister skulle man kanskje tro at influenseren levde et jetset-liv med både privatfly og eksklusive reiser verden over.

Les også: Jorun Stiansen føler med de «nye» kjendisene i bransjen: – Jeg hadde aldri taklet det

I «Schendis» kan hun derimot avkrefte dette:

– Jeg har egentlig ikke reist så mye, for jeg studerte samtidig. Jeg studerte i fire av disse årene og hadde obligatorisk oppmøte på skolen. Men da jeg hadde ferie reiste jeg mye, ja.

Hør hele episoden med Maren Platou i spilleren under:

Levde et «A4-liv»

De gangene hun faktisk var med ut i verden fikk hun imidlertid oppleve mye, og Platou har trolig møtt flere store verdensstjerner enn den gjennomsnittlige nordmannen.

Likevel levde hun et relativt «normalt» liv mens kjæresten reiste på turné rundt om.

– Jeg hadde jo dette A4-livet hvor jeg bodde i studentbolig i Ålesund, så kontrasten var jo stor. Men det er jo flest hverdager, og det er viktig å ta vare på dem. Så jeg har jo absolutt hatt det fint på tur i alle år – men det er hverdagene som betyr noe, sier hun om de fem årene med Gørvell-Dahll.

Etter at det ble slutt mellom de to delte Platou et blogginnlegg der hun ga leserne sine råd dersom de befant seg i samme situasjon som henne, og også i «Schendis» går hun inn på hva som hjalp henne etter bruddet med eksen.

– Man må bare tillate seg å være lei seg. Også tror jeg at du må ta den tiden det trenger, så kommer du over det. Det tar jo tid, selvfølgelig. Masse egenomsorg tror jeg er viktig. Tørre å kjenne på det, sier hun, og legger til at hun ofte kan være av typen som ellers vil skyve ting under teppet og gå videre.

Les også: Harlem Alexander tok til dagboken da han innså at han var homofil: «Hvorfor meg?»

– Alt ble snudd på hodet

Å skyve alt under teppet og gå videre kunne hun derimot ikke gjøre etter bruddet.

– Jeg måtte deale med det for å komme meg videre. Jeg tror det er et godt råd at når du står i det må du bare ta det for det det er. Alt ble jo snudd på hodet. Man må bare stå i det og deale med det der og da for at det skal bli bedre, sier hun.

Les også: Dette sier Fetisha Williams om puppe-kritikken på «Camp kulinaris»: – Tannløse kjerringer

I dag bor Maren Platou i Oslo, der hun trives godt og gjerne vil bli værende et par år fremover.

Hun forteller overfor «Schendis»-programlederne Rikke Monsen og Julie Solberg at hun er åpen for kjærligheten og alt livet har å by på, men først og fremst fokuserer hun på seg selv nå.

– Jeg føler at livet har begynt nå. Nå er jeg selvstendig, har flyttet til Oslo og gleder meg til alt som skjer. Nå er det jeg som står i fokus, og jeg har aldri hatt det så bra før, sier hun.