RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til daglig er Mariann Hole en hyggelig og høflig person. På scenen i Les Miserables får hun ut sin indre demon.
Til daglig er Mariann Hole en hyggelig og høflig person. På scenen i Les Miserables får hun ut sin indre demon. Foto: Jorunn Egeland (Mediehuset Nettavisen)

Mariann Hole: - Jeg har det aldri så bra som når jeg spiller rufsete roller

Sist oppdatert:
Skuespiller Mariann Hole er klar for å spille en av verdens fæleste roller. Og da ser hun helt annerledes ut, noe som har skapt forvirring.

Vi er vant til å se Mariann Hole med sitt blonde hår, uskyldige fjes og pene stemme. Denne høsten viser hun derimot en helt annen utgave av seg selv.

I «Les Miserables», som har premiere på Folketeateret i Oslo fredag 8. september, spiller hun den fæle madame Thénardier. Og hvis du nettopp stoppet et øyeblikk og slet med å lese navnet riktig, er du ikke alene:

- Jeg slet med å si det lenge. Jeg sier det bare fort, jeg, ler Hole.


Glemte å fjerne all sminken

Madame Thénardier skal ikke bare være grusom, hun skal også se temmelig fæl ut. Foreløpig setter Hole av en time til sminking før forestilling. Men hun må også huske å ta den av etterpå ...

- Jeg hadde en opplevelse nylig, hvor jeg skyndte meg hjem mellom sminkeprøve og en annen prøve for å rekke å se familien litt. Først var jeg innom en butikk på Oslo City, og så syns jeg ikke folk var noe hyggelig mot meg. Så kom jeg inn døra hjemme og da sa mannen min: «Hva er det du har på tenna?!». Og så hadde jeg glemt å ta av tannlakken. Det var ikke rart de behandla meg rart, for jeg så helt klin kokos ut med svarte og gule tenner, forteller hun.

Mariann Hole bruker omtrent en time på å forvandle seg til fæle madame Thénardier i Les Miserables på Folketeateret.

- Det er det morsomste man kan spille

Madame Thénardier er virkelig grusom. Blant annet behandler hun sitt vesle adoptivbarn som en slave, og sammen med ektemannen robber hun gjestene på vertshuset de eier sammen.

- Hun er ordentlig ond. Grisk, ond. Hun har sikkert hatt et forferdelig liv, tror Hole.

- Hvordan er det å spille så fæl?

- Kjempegøy! Det er det morsomste man kan spille, smiler hun, og utdyper:

- Jeg får ut den indre demonen i meg. Det er vanskeligere å spille snill. Når du spiller fæl er det bare å slippe ut alt det du holder lokk på. Det er gøy!

Blir tom for aggresjon

- Har du selv noe grusomt i deg?

- Alle mennesker har vel en ond side inni seg ... eller, kanskje ikke ond, men man bærer på noe gruff. Men man har jo samvittighet. Jeg er ganske rettferdig, egentlig, sier hun.

Den grumsete siden trenger heldigvis ikke Hole slippe løs i hverdagen.

- Det er det deilige med å spille en sånn rolle. Jeg har det aldri så bra som når jeg spiller rufsete roller, for da er jeg tom for aggresjon når jeg kommer hjem, sier hun.

Les også: Produsent Karianne Jæger: - Jeg tenker: «Herregud, så skummelt! Herregud, så skummelt ... men jeg gjør det likevel».


Premiereklar

Nå er det altså snart klart for premiere. Hole tror publikum skal få kjent på følelsene sine underveis.

- Jeg sitter på prøvene og griner og griner, så jeg tror folk skal få tømt tårekanalene. Man må huske å ha med lommetørkle, anbefaler hun.

Mariann Hole og Dennis Storhøi som ekteparet Thénardier i Les Miserables på Folketeateret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere