MESH / OSLO (Nettavisen): Lørdag kveld er det duket for den store finalen av årets sesong av «Kompani Lauritzen».

I tradisjon tro blir det arrangert en storslått finalefest for de 14 deltakerne som har kledd seg i grønt på TV denne våren, og forventningene står i taket for hvem som i løpet av kvelden blir kåret til årets vinner.

Les også: Slik har Emilie Enger Mehl balansert ministerjobben og «Kompani Lauritzen»

Deltakerne har gjennom flere uker fått kjenne på blod, svette og tårer, og det har vært en lang reise for de fire gjenværende kompanijegerne som lørdag har muligheten til å stikke av med seieren.

– Folk flest tenkte det var helt greit

Men selv om de fire jegerne har strevd for plassen sin i den store finalen, er det ikke alle som er overbevist om at alle fortjente å bli kompanijegere.

For etter at Marius Skjelbæk (31), Rikke Isaksen (27), Emilie Nereng (26) og Emilie Enger Mehl (28) fikk sine velkjente bereter i forrige uke har flere reagert på at førstnevnte fikk karret seg til en finaleplass, til tross for at han egentlig røk ut av programmet for noen uker siden. Enkelte i sosiale medier mener nemlig plassen er ufortjent.

Når Nettavisen møter deltakerne lørdag kveld er de ikke i tvil om at Skjelbæk fortjener plassen sin på lik linje som de tre andre.

– Står du i en finale så har du fortjent det på et eller annet vis, sier Tone Damli til Nettavisen og fortsetter:

– Hadde det vært snakk om en fotballkamp da, så er det jo den som scorer mål som vinner kampen. Det spiller ingen rolle om det andre laget egentlig var best. Marius står i den finalen, det fortjener han og det skal han være kjempe stolt av.

Les også: Avslører panikk-opplevelse på «Kompani Lauritzen»: – Jeg satt meg i fosterstilling og ristet

Hovedpersonen selv har sammenliknet seg selv med den fiktive Nissene på låven-karakteren Bent Leikvoll, som er kjent for å på nesten magisk vis alltid får muligheten om å kjempe om seieren, selv om han gjør det dårligst i julekalender-programmene.

Skjelbæk har fått med seg kritikken som har gått den siste uken, og sier til Nettavisen at kritikken er "helt fair", men tror at det er pressen som har skapt bilde av at det er mange som mener dette.

– Jeg opplever den nok helt motsatt og opplever at det er veldig mange som opplever det som gøy at jeg har gått videre. Det er mange som er stolte av meg fordi jeg har gjort ting på min måte. At noen mener det er ufortjent eller urimelig, det står jeg helt fint i.

– Men jeg tror folk flest tenkte at det var helt greit.

Se hva Marius Skjelbæk sier om kritikken i videoen under:

Dennis Siva Lie (28) er den av deltakerne som faktisk «reddet» Skjelbæk, da han valgte å trekke seg fra konkurransen og heller gi plassen sin til 31-åringen etter at han egentlig røyk ut. På spørsmål fra Nettavisen om det er fortjent at han står i finalen er svaret enkelt.

– Om Marius Skjelbæk fortjener å stå i finalen? Ja, uten tvil, sier han og fortsetter:

– Han klarte alt. Han er jo en person som var tøff nok til å komme seg til finalen, det var ikke vi andre, vi røk jo ut.

– At jeg røk kneet mitt og måtte gi fra meg plassen, det hadde jeg gjort for alle, men med glede for Skjelbæk, fordi han fortjente å være der.

Siva Lie sier at det mange ikke nødvendigvis ser på TV-skjermen er at Skjelbæk var en viktig person i gruppe for alle de andre deltakerne. Selv om han ikke presterte på topp i alle øvelser, var han en som holdt gruppa sammen.

– Han var limet i gruppa og han holdt oss sammen med både humor og humør. Han var den alle ønsket at skulle være der.

Les også: Dramatiske scener under dykkeøvelse i «Kompani Lauritzen»: – Mitt verste mareritt

Viste fram kjæresten

En annen som hadde tatt turen til Mesh i Oslo lørdag kveld var Daniel Kvammen (34). Han var helt klar for kvelden og hadde i anledning finalefest tatt med seg kjæresten Vilde Darvik på den røde løperen for første gang.

Med et glimt i øyet forteller Kvammen til Nettavisen at han har tatt med seg kjæresten som støtte på den store finalekvelden.

– Hun skal passe på at jeg oppfører meg. Som en slags støttekontakt, sier han til en god latter fra kjæresten.

Paret som har vært kjærester i rundt to år er både samboere i tillegg til at Kvammen er blitt bonuspappa til Darviks to barn. Kvammen forteller til Nettavisen at han stortrives som bonuspappa og forteller at de to små er veldig stolte og fornøyde over innsatsen han i «Kompani Lauritzen».

Likevel var det et mål og ønske om at Kvammen skulle komme hjem med den berømte oransje bereten. Men da Kvammen røk før den var i boks, måtte han tenke kreativt. Se hva han gjorde i videoen under:


Kommenterte romanseryktene

Når det kommer til reality er det ikke sjeldent at det oppstår romanserykter mellom enkelte av deltakerne. «Kompani Lauritzen» derimot har ikke vært like preget av slike rykter, men denne uken snudde det.

Enkelte i sosiale medier har nemlig spekulert i om Emilie Enger Mehl og Dennis Siva Lie hadde fått en ekstra god tone inne på Setnesmoen leir.

Se hva Siva Lie sier om romansespekulasjonene i videoen under:

Kjendisene strålte i finstasen på finalefest lørdag kveld: