OBS! Saken inneholder avsløringer fra kveldens episode av «Kompani Lauritzen».

«Kompani Lauritzen» har i løpet av sine to sesonger satt flere av Norges mest kjente fjes på prøve gjennom en rekke militærøvelser.

Gjennom sesongen har flere av deltakerne fått kjenne på sine styrker og svakheter, og ikke minst sine største frykter, noe programleder Marius Skjelbæk (31) virkelig får erfare i onsdag kveld.

Les også: – Jeg har fått masse drapstrusler

I onsdagens episode skal aspirantene få sin første leksjon i sanitet, der de skal lære det viktigste for å hjelpe hverandre i en skadesituasjon ute i felt. Sammen skal de utføre en rekke øvelser for å sikre helsemessige forhold. Blant annet går den ene leksjonen ut på å sette en veneflon på hverandre.

– Det er det verste jeg vet

Ut i fra reaksjonene til flere av deltakerne er det en som viser seg å ikke være så begeistret, nemlig kompaniaspirant 97, Marius Skjelbæk.

Se video! Her blir det for mye for Skjelbæk da han innser hva «Kompani Lauritzen»-oppgaven er:

Da mentorene viser hvordan de skal gå frem starter skrekken for Skjelbæk. Han reiser seg raskt opp og viser et inntrykk av en ukomfortabel situasjon han er satt i, og er rask til å gi sin tale om sprøyteskrekk.

Etter en kort pause ved vinduet for frisk luft er det Skjelbæks tur til å gjøre klar armen slik at artist Ruben Markussen kan få sette sin første sprøyte.

Les også: Ronny Brede Aase mottok brutal hets: – Jeg synes du er helt for jævlig

– Det er vanskelig å sette ord på hva som gikk gjennom hodet mitt under den øvelsen. Det er jo høyst urasjonelt for jeg er jo såpass intelligent at jeg skjønner at de sprøytene skal være til det bedre for en, men det er noe med den sprøytespissen. Jeg bare takler det ikke i det hele tatt, sier Skjelbæk til Nettavisen.

Videre forteller programlederen at det har vært jevnt og trutt med besvimelse i møte med sprøyter i årevis, og at han ikke kan huske sist han gjennomførte en blodprøve uten en liten tur til drømmeland.

– Jeg klarte det helt sikkert da jeg var barn, men fra jeg var ungdom husker jeg at det sa stopp, og siden har jeg ikke kommet meg gjennom en blodprøve uten å svime av, forteller han.

Skjelbæk minnes raskt etterpå at det hele startet etter at en hjemreise fra Sør-Afrika satte skrekken i han. Han var ung og hadde blitt veldig dårlig og husker at kroppen var lite mottakelig å takket nei til det meste av næring.

Da den daværende tolvåringen skulle ta blodprøve for å sjekke hva som var gærent gikk han rett i bakken og ble borte en stund.

Les også: Dro inn 75 millioner kroner på sin første TV-jobb etter talkshow-exiten

– De siste tjue årene siden da har jeg duppet av hver gang jeg har sett en sprøytespiss, opplyser Skjelbæk.

Gikk ikke etter planen

Til tross for en skjerpet Skjelbæk som tok seg sammen for å gjennomføre stikket som Markussen satt på han, var ikke marerittet over helt enda, men ei akkurat startet.

For da stikket var gjort og plasteret var festet var det klart for et bytte. Det var 31-åringens tur til sette nåla på Markussen, noe som viste seg å ikke gå helt etter planen.

Les også: Ærlig talt: Marius Skjelbæk (31)

– Hvis du begynner å stikke flere hull så kommer jeg til å svime av, sier Markussen i onsdagens episode og får raskt svar fra Skjelbæk:

– Neida, jeg skal treffe på første.

Skjelbæk innrømmer overfor Nettavisen at å sette en sprøyte er en god del verre enn å bli satt på.

– Å sette den sprøyta på Markussen er mye verre, herregud. Da holder du jo selve våpenet i hånda, sier han lattermildt.

Klarer ikke å konsentrere seg

Som forventet blir det utfordringer for Skjelbæk da han skal sette stikket på Markussen. Skjelbæk forteller at han ikke klarer å være helt bestemt og derfor blir veldig skjelven og usikker når han skal stikke.

Til tross for å ha lovet å treffe på første stikk blir det en del bom på armen til Markussen. En usikker Skjelbæk klarer ikke å ta innover seg informasjonen han får utgitt.

Les også: Will Smith trekker seg fra Oscar-akademiet

På det fjerde stikket gir Skjelbæk opp og selv om han virket skjerpet til en viss grad avslører han at han ikke husker mye av den nervepirrende øvelsen.

– Jeg husker ikke så mye av det, vet ikke om jeg stakk langt nok inn til at det kom blod en gang, sier han lattermildt og legger til:

– Jeg husker at han stakk meg, men så husker jeg ikke hvor mange ganger jeg stakk han.

Les også: Sophie Elise snakker ut om bruddet før «Farmen»: – Jeg har såret folk

Skjelbæk avslører at det ikke bare er sprøytespisser og blodprøver han misliker, men at alt av leger, sykehus, tannleger og den slags ikke har vært hans sterkeste side.

Han understreker dog at han går regelmessig til legen, men at det helst skal være en årsak til besøket.

Avslutningsvis forteller han at den lyse siden med sprøyteskrekk er at han aldri kunne blitt sprøytenarkoman.