Gå til sidens hovedinnhold

Mark Zuckerberg har giftet seg

Overrasket alle gjestene.

Da er det for sent, jenter. Facebook-milliardæren Mark Zuckerberg (28) har giftet seg med sin kjæreste gjennom ni år, Priscilla Chan.

Med tanke på at Zuckerberg børsnoterte Facebook på fredag, og økte sin personlige formue til rundt 118 milliarder kroner, var seremonien fullstendig fri for brask og bram. Faktisk var det bare noen få innvidde blant gjestene som visste at paret skulle gifte seg.

Overrasket gjestene

De rundt hundre menneskene som var til stede hjemme hos Zuckerberg i Palo Alto i California lørdag kveld, trodde de var kommet for å feire at Chan var ferdig med medisinstudiene sine innen pediatri.

Men - med ett befant de seg i en mangemilliardærs relativt intime bryllup.

Selv skal paret ha planlagt overraskelsen i rundt fire måneder, skriver People Magazine.

BILDER: Se bilder fra festen lenger ned i saken.

Ringen skal, ifølge nettsiden BroBible.com, heller ikke ha vært av det mest prangende slaget. Zuckerberg valgte en rubin i steden for funklende diamanter.

Slik sett følger Zuckerberg Chans beskrivelse av seg selv på sin facebookside: «Jeg liker matnettverk, varme steder, soltørkede tomater og A&W-diett. Jeg er en enkel skapning».

A&W er en restaurantkjede kjent for «typisk amerikansk mat», som hamburgere, fritert kylling, pommes frites og iskrem.

Ringen ble imidlertid gitt med omtanke, Zuckerberg designet den selv.

Bryllupsmiddagen ble ikke levert av A&W, men var bestilt fra parets favorittrestaurant i Palo Alto, Sol and Fuki Sushi. Desserten var en spesiell type sjokolademus som Mark og Priscilla spiste på sitt første stevnemøte.

Enorm respons

Resten av verden fikk vite om nyheten natt til søndag, da Zuckerberg oppdaterte sin facebookprofil med bildet ovenfor, og registrerte en såkalt livshendelse: «Giftet seg med Priscilla Chan».

Søndag formiddag hadde nær 500.000 mennesker klikket «liker» på oppdateringen, og drøyt 500 mennesker kommentert med (stort sett) lykkeønskninger. Bildet var delt over 25.000 ganger.

I en humoristisk tone merket mange seg at Zuckerberg hadde byttet ut den kjente hettegenseren med dress ...

Kommentaren fra Naimul Huq har fått hundrevis av mennesker til å klikke «liker» (oversatt fra engelsk):

Mark, du er en av de rikeste mennene i verden. Du har en vakker lege-kone. Du har en jobb du elsker. Du har forandret verden for alltid. Du er ung, briljant, sunn og berømt. Du har det for tiden bedre enn noen andre i historien, med unntak av noen få konger og prinser fra den tiden slikt hadde betydning. Ikke kast bort en gang ett eneste sekund av dette vidunderlige livet.

Skapte Facebook

Mark Zuckerberg er hovedmannen bak Facebook. Han utviklet det sosiale nettverket mens han studerte dataprogrammering ved Harvard-universitetet. Opprinnelig var nettverket bare åpent for studenter.

Magasinet Forbes har kåret Zuckerberg til verdens yngste dollar-milliardær. Filmen «The Social Network» av David Fincher gir et portrett av Zuckerberg under arbeidet med utviklingen av Facebook.

Mark og Priscilla møtte hverandre på Harvard og var kjærester før Zuckerberg skapte Facebook.

Se bilder fra bryllupsforberedelsene her:

5122

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken