LOS ANGELES (Nettavisen): – Det er litt kaldt her nå. Jeg har blitt en «lokal pokal», 100 prosent. Det er ingen som tror jeg er norsk her, i hvert fall, sier Markus Bailey lattermildt til Nettavisens journalister i studioet til selskapet PortalOne.

Ikledd mørke jeans er det nemlig lite som tilsier at det er i underkant av 30 varmegrader i den berømte filmbyen – som det siste halvåret har blitt den populære 29-åringens hjem.

Les også: (+) Ole Sanders jobber med verdens største kjendiser: – Jeg har ikke hjerte til å si hvor tilfeldig det er

Og at han omfavner sitt nye liv er det ingen tvil om.

– Jeg har begynt å få god peiling på horoskop. Jeg føler det er et godt tegn på at man er på god vei inn i Los Angeles-livet. Nå vet jeg at jeg er «rising aquarius moon». Det har noe å si for hvordan jeg er som person – har jeg fått høre, ler han.

– Tror ikke det er bra for deg

Vi møter Bailey en tirsdag i filmbyen, og etter jobb skal han på quiz. For det er ikke bare horoskop han driver med for tiden. Han har også skaffet seg en splitter ny, ukentlig hobby.

– Jeg har begynt å gå på engelsk quiz. Som kanskje er litt rart når man er i Los Angeles. Men det gjør jeg hver uke, går på «british quiz on Tuesdays». Der er det masse briter, noen nordmenn, noen svensker og et par amerikanere. Det er stas, svarer han på spørsmål om hva han gjør når han ikke jobber.

Les også: Utsatte legesjekk – så kom sjokkbeskjeden

– Også har det blitt mye drag-brunch. Det er veldig gøy, helt nydelig. Det vil jeg anbefale alle. Kom til L.A. og dra på brunch med drag queens – det er veldig gøy, legger Bailey til.

Én typisk USA-ting han holder seg derimot langt unna:

– Jeg har blitt invitert til SoulCycle, men det tør jeg ikke. Det ser ut som en kult. Jeg tror ikke det er bra for deg.

Markus Bailey har med andre ord ikke akkurat blitt bitt av spinning-basillen og kastet seg på den populære treningstrenden en rekke kjendiser benytter seg av. Han har heller ikke blitt pilates-frelst, slik han så for seg før avreise.

– Jeg tenkte at jeg skulle bli en sånn pilates-fyr og bli veldig sprek, men det... Jeg har blitt større, jeg, ler Bailey.

Vokser som menneske

Bailey har som nevnt bodd i Los Angeles i drøye sju måneder nå, og legger ikke skjul på at han savner Norge.

– Jeg savner alt som er hjemme veldig mye, og jeg tenker hele tiden at jeg vil hjem igjen. Det er kjempegøy å være her, men jeg bare... Brunost, liksom. Jeg savner venner og familie. Og brunost, forteller 29-åringen ærlig og fortsetter:

– Og dette kommer til å høres rart ut, men man har det så bra i Norge. Det er rart å være i et land man har et bilde av at er så fett og nydelig, og se de enorme forskjellene her borte, hvor kjip verden kan være noen ganger. Det har vært en øyeåpner. Så jeg savner trygge Norge – det er så fint og trygt.

Som fastboende i Los Angeles har Markus Bailey virkelig fått se de store forskjellene mellom fattig og rik på nært hold.

– Det er så store forskjeller her. Og det er helt greit for folk. Det synes jeg er rart, sier han til Nettavisen.

Han tror imidlertid han har godt av å få en «reality check».

– Jeg tror jeg vokser veldig som menneske ved å bo her. Jeg synes Los Angeles setter ting i perspektiv, og det er fint. Jeg er glad for at jeg får se hvordan ting kan være, så jeg setter mer pris på hvor bra vi har det hjemme i Norge, forteller han.

– Los Angeles er helt nydelig, og det er jo sol her borte nesten hele tiden. Men alt annet er bedre i Oslo. På et by- og menneskeperspektiv er Oslo en nydelig by. Fy søren, så nydelig Oslo er. Jeg har blitt skikkelig patriotisk. Jeg hører på Odd Nordstoga, liksom. Jeg gjorde ikke det før, ler Bailey.

Se videoen under for å høre hvordan Bailey blir yppet med av tilfeldige mennesker på gata i Los Angeles:

– Kjipt med avstand

Markus Bailey bor på 60 kvadratmeter som ifølge ham selv koster altfor mye i Los Angeles. Da han flyttet ble først kjæresten hans med, men hun har siden flyttet hjem igjen til Norge grunnet jobb. Dermed er de to nå i et avstandsforhold.

– Men det går fint, det, vi er gode på Snapchat. Jeg er egentlig veldig dårlig på sosiale medier, og er ikke så flink til å følge med på telefonen, men nå ser jeg på den hele tiden.

Les også: Henriette Steenstrup fryktet hets da hun lagde TV-serie om barnevernet. Virkeligheten ble en helt annen

– Det er jo kjipt med avstand, selvfølgelig, men vi har det veldig fint. Vi prater mye sammen, så det har ikke vært noe problem. Men det er jo klart at man har lyst på en klem til tider, og det kan man jo ikke, sier Bailey om bosituasjonen.

Når han ikke er på quiz, drag-brunch eller snakker med kjæresten, er det PortalOne som får all oppmerksomheten til Bailey. Målet er at de skal bli størst i verden på sitt felt.

– Når du tenker film og TV så tenker du Netflix. Så når du tenker hybride spill skal du tenke PortalOne. Det skal bli en plattform der alle hybride spill samler seg, sier Bailey, og forklarer hele konseptet som en blanding av TV og gaming.

– Får helt noia

PortalOne har vokst seg stort de senere årene, og har en rekke kjente navn på investorlista. Blant andre har Justin Biebers (28) manager, Scooter Braun (40), investert penger.

Les også: Ikea fjernet reklame med stikk til Cezinando

Som ansiktet utad for PortalOne har Bailey i løpet av tiden i Los Angeles møtt flere av investorene i studio.

– Scooter Braun er en kul type. Både han og Arielle Zuckerberg, søsteren til Mark, har vært innom. Så det har vært noen store navn her. Jeg føler meg jo som tidenes dust når jeg står med dem. Det er veldig rart, men samtidig veldig kult, sier Bailey, og minnes da Biebers manager tittet innom:

– Han var her og så en episode bare for å se hvordan vi holdt på. Han var skikkelig kul og kom med gode tips.

Scooter Braun er best kjent som manageren til sangstjernen Justin Bieber, men han er altså også investor i det norske selskapet PortalOne.

Som PortalOnes ansikt utad har Bailey selv møtt kjendismanageren, og de to hadde et noe uventet samtaleemne.

– Han sa at McDonalds i Norge var så bra, som jo er er en interessant ting å ta med seg fra Norge. At det er det man husker, liksom, ler Bailey.

Men selv om det er god stemning når store navn som Scooter Braun kommer til studioet, legger ikke Bailey skjul på at han blir litt ekstra nervøs når han skal hilse på dem.

– Skal jeg være brutalt ærlig så får jeg helt noia. For når Scooter Braun og Arielle Zuckerberg er innom... Altså, det kommer Instagram-poster fra Forbes som bare: «Here comes PortalOne». Og da blir jeg jo kjempestressa av all den «hypen». Men da er det bare å virkelig levere, da, sier Bailey.

I første omgang skal 29-åringen bo i Los Angeles i ett år, før han ser an hva som skjer etter det. Én ting han derimot er helt sikker på, er hva han skal gjøre når han kommer tilbake.

– Det første jeg skal gjøre er å gå ned til fontenen på Youngstorget. Og der skal jeg bare sitte en stund og høre på Karpe-låter. Det har gått mye i Karpe her borte, smiler han.