GRIEGHALLEN (Nettavisen): Fredag denne uken ble det kjent at Dennis Siva Lie (28) forlater NRK til fordel for TV 2. Sammen med Marte Bratberg (32) skal de sammen lede «God Kveld Norge» fremover.

Da Nettavisen tok en prat med den ferske programlederduoen på den røde løperen i anledning Gullruten fredag kveld snakket de ut om det nye jobbeventyret.

Se hvem som dukket opp da den røde løperen var rullet ut fredag kveld: Avslørte «Mesternes Mester»-sjokk: – Skjønte det ikke

– Dumt å si nei

Da Lie fikk telefonen om det spennende oppdraget, nølte han ikke med å takke ja. Han tar over jobben etter Niklas Baarli (33), som nå skal blir «Farmen»-programleder.

– Det er en fantastisk mulighet, og jeg setter veldig pris på det. Det er veldig gøy, forteller en stolt Lie til Nettavisen.

28-åringen har tidligere vært programleder for «Newton», vitenskapsprogrammet for barn. Fra vitenskap til kjendissladder innrømmer Lie at det blir en bratt læringskurve, og han legger ikke skjul på at det er behov for litt mengdetrening før han er på plass i TV 2-studioet.

Les også: Ekstrem TV-episode førte til nær døden-opplevelse for Dennis Siva Lie

I tillegg til å by på kjendissladder er dette også starten på et nytt samarbeid, så vel som et vennskap. Overfor Nettavisen forteller Lie at selv om han ikke kjente mye til Bratberg fra før av, klarte hun likevel å overtale han da han tvilte om dette var riktig steg.

– Men en av de tingene jeg liker mest her i livet er å prate med folk, og da ville jeg bare kjøre på. Det er dumt å si nei, sier han om overgangen.

Ønsket noen andre

Men de nye programlederne skal ikke innta rollen helt ennå, for Bratberg er fortsatt i mammaperm i noen knappe uker til. I mellomtiden er det kjæresteparet Martine Lunde (25) og Aleksander Sæterstøl (26) som nå er vikarer i TV 2-programmet frem til slutten av mai.

Det har skjedd mye siden sist Bratberg var programleder, og etter ett års pause legger hun ikke skjul på at hun kommer til å savne tidligere kollega Baarli, men hun gleder seg likevel til å se hva Lie kommer til å tilføre programmet.

– Jeg liker at han er litt annereldes, han har noe annet å by på enn å bare være morsom. Det er litt vitenskap og slike ting som jeg ikke kan, forteller Bratberg og legger til:

– Men jeg skal nok lære han et eller annet om kjendisverdenen.

Les også: Sophie Elise om romansen med Isak: – Jeg tenker ikke så mye på det

De nye kollegaene har allerede en humoristisk tone, og før den gjeve prisutdelingen fredag kveld fortalte Lie om at han kanskje ikke var Bratbergs førstevalg, og da hun møtte Martin Lepperød (29) på rød løper la hun ikke skjul på at han også hadde vært et interessant valg.

– Lepperød er en av de jeg kunne tenkt meg, men jeg er superfornøyd, Dennis var min soleklare favoritt, sier 32-åringen til Nettavisen.

Det virker som at Lepperød ble fort glemt etter de nye kollegaene gjennomførte de første TV-testene i det kjente TV 2-studioet.

– Vi har hatt noen programledertester, og vi er en god match, sier Bratberg.

Hun får støtte fra sin nye kollega, som sier at han gleder seg til å tulle rundt på TV.

Mammaperm

Som nevnt er Bratberg snart tilbake på TV-skjermen etter ett års pause, og med det følger det blandede følelser. Bratberg ble mamma for første gang i august 2021, og sammen med samboeren ble de foreldre til en liten gutt.

– Det er utrolig koselig å være hjemme med en liten baby, men jeg gleder meg til å få et mer normalt liv igjen, sier hun spøkefullt.

Etter at hun gikk ut i mammaperm i fjor sommer har flere norske kjendiser steppet inn i rollen som programleder, blant annet Sophie Elise Isachsen (27) sammen med Bratbergs originale makker, Niklas Baarli (33).

Les også: «Gullruten»-øyeblikkene vi aldri glemmer

Bratberg har siden fødselen vernet om privatlivet til sønnen hans, og har ennå ikke avslørt navnet til den lille gutten. Han går heller under kallenavnet «burrito».

Hun avslører at tiden er ikke inne før å avsløre sønnens identitet, og forteller at det finnes mange grunner til at hun ikke vil røpe detaljer rundt sønnen.