*Nettavisen* Livsstil.

Märtha Louise etter Ari Behns død: – Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen

ARI BEHNS BISETTELSE: Maud Angelica Behn satte et portrett hun selv har tegnet på kisten og holdt minneord for sin far Ari Behn under bisettelsen i Oslo domkirke. Prinsesse Märtha Louise til høyre.

ARI BEHNS BISETTELSE: Maud Angelica Behn satte et portrett hun selv har tegnet på kisten og holdt minneord for sin far Ari Behn under bisettelsen i Oslo domkirke. Prinsesse Märtha Louise til høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Prinsesse Märtha Louise forteller at hele familien er i dyp sorg etter at Ari Behn valgte å ta sitt eget liv første juledag.

03.01.20 21:53

- Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen. Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt, skriver prinsesse Märtha Louise i sin hilsen til Ari Behn, som hun har lagt ut på Instagram fredag kveld.

– Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forsto hvor elsket du var, skriver prinsessen.

Se hele Märthas hilsen til Ari nederst i saken.

Hun skriver at det er et tomrom etter ham, og ingen kan erstatte jentenes far.

- Du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem.

Bisatt fredag

Forfatter og kunstner Ari Behn tok sitt eget liv 25. desember. Han var gift med prinsesse Märtha Louise fra 2002 til 2016. Sammen har de døtrene Maud Angelica (født i 2003), Leah Isadora (født i 2005) og Emma Tallulah (født i 2008).

Behn ble bisatt fra Oslo domkirke fredag.

– En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt, forteller hun.

Les også: Sterke reaksjoner etter Ari Behns bisettelse

Märtha Louise skriver at hun håper at de som nå er igjen kan være flinke til å rose hverandre.

- For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke, skriver prinsessen.

Rørende taler

Flere familiemedlemmer holdt rørende taler under bisettelsen, blant annet foreldrene og søsknene til Ari. Også Aris eldste datter Maud Angelica rørte folket med sin tale.

Les også: Maud Angelica (16) med rørende tale i Ari Behns bisettelse: - Vi skulle egentlig feire jul sammen

16-åringen viste fram en tegning hun laget av faren, og som hun egentlig skulle gi ham til jul. Hun fortalte at hun hadde brukt ti timer på å tegne den.

– Det knuser hjertet mitt at jeg aldri får gitt den til deg. Jeg vet at det ville betydd så mye for deg. Og det ville betydd så mye for meg også, sa hun.

– Kjære, elskede pappa. Du var alltid så stolt av oss. Jeg håper du vet at vi er så stolte av deg også. Du var den sterkeste og tøffeste fyren jeg kjente. Du er helten min. Og jeg elsker deg så mye. Elsker alt du lærte meg. Jeg trenger deg i livet mitt, pappa, var blant de sterke minneordene til Maud Angelica.

Les også: Fabian Stang om talen til Maud Angelica: - Håper det finnes en linje opp til himmelen så Ari får høre den

Oppfordring

Maud Angelica adresserte også at Ari Behn hadde vært psykisk syk lenge.

- Men vi kunne ikke vite at det var så alvorlig. Det er ikke vår feil. Pappa følte nok at han ikke hadde en annen utvei. Men det finnes alltid en utvei, sa 16-åringen i talen og oppfordret alle andre som sliter med å søke hjelp.

Trenger du hjelp? Mental helse kan nås hele døgnet på telefon: 116123.

Hun trakk fram at det alltid finnes en utvei for alle som har gått igjennom psykisk sykdom, selvskading, dårlig selvfølelse eller selvmordstanker.

Märthas hilsen til Ari

«Kjære Ari,
Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen.
Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt.

Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. I dag hadde du vært så inderlig stolt av dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen.

En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt.

Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forstod hvor elsket du var. Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre.

Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke.»

Annonsebilag