For to år siden forlot Marthe Brenne (24) «Paradise Hotel» med et brak etter å ha spilt seg helt til topps i realitykonseptet.

Sammen med Adrian Sjursen Ådland (24) vant hun hele konkurransen, men reiste likevel tomhendt hjem etter en dramatisk troskapstest der begge dundret kulen i bakken. Ådland var derimot raskest og tok med seg pengepremien på hele 300.000 kroner hjem alene.

Mandag gjør imidlertid Brenne comeback på det solfylte hotellet i Mexico, og er klar for en ny runde med «Paradise Hotel».

– Jeg har jo øvd etter det som skjedde med Adrian. For det var ikke noe gøy. Den kula skal ned først i bakken i år, sier Brenne til Nettavisen.

Spontan deltakelse

Selv om Brenne ikke har lagt skjul på at hun gjerne skulle fått en ny sjanse til å kaste den velkjente kula i bakken, var det i utgangspunktet aldri noen plan om å returnere tilbake på «Paradise Hotel».

– Jeg har jo vært i forhold frem til nå, så det passet seg ikke å være med. Men uansett så tenkte jeg at det ikke var lov å være med igjen siden jeg allerede har vunnet en gang. Men da jeg fikk tilbudet tenkte jeg, «ja hvorfor ikke».

Helt siden Brenne kom hjem fra Mexico for to år siden har mye skjedd i livet til Sarpsborg-jenta. I november i fjor ble det kjent at Brenne og TIX, eller Andreas Haukeland (28) som han egentlig heter, hadde gjort det slutt.

De to fant lykken inne på «Paradise Hotel», men etter litt over ett år med en kjærlighetslåt som tronet hitlistene og noen overskrifter i landets aviser, valgte turtelduene altså å gå fra hverandre.

– Det har jo skjedd mye i livet mitt på to år, slik det sikkert gjør for alle. Jeg har gått gjennom litt av hvert med både familie og med forhold. Mye forskjellig, sier Brenne uten å ville gå mer i dybden på det.

Les også: Kevin Hansi er skuffet over «Paradise Hotel»-produksjonen: – Stigmatiserende

Satte studiene på pause

I mellomtiden har Brenne også begynt å studere, noe som heller ikke passet helt inn med en deltakelse i et realityprogram som har innspilling over flere uker i utlandet.

– Det var superspontant. Jeg takket ja og var nede i Mexico på under en uke. Jeg måtte sette studiene mine på pause, forteller Brenne.

Brenne var nemlig midt i en praksisperiode under studieløpet på OsloMet da hun fikk tilbudet. Der studerer hun sosialt arbeid, og var straks ferdig med årets studieløp.

– Jeg måtte permittere meg fra praksisfaget, også tok jeg en eksamen når jeg kom hjem. Men for å kunne starte videre på det andre året må man ha fullført alle eksamenene i semesteret før, så nå har jeg fri helt mars neste år da jeg skal fullføre praksisen, forklarer hun.

Ifølge Brenne er det imidlertid verdt å ta en pause fra studiene for en «Paradise Hotel»-deltakelse. Hun har nemlig takket ja til deltakelsen for å vinne denne gangen også.

– I år prøvde jeg å spille litt hardere, men det er jo ikke så lett når alle vet at jeg har vunnet før og bare vil ha meg ut. Man får se hvordan det går, sier Brenne lurt.