Artist Martin «Danielle» Bjercke (34), er kjent som en av to medlemmer i elektronika-duoen CLMD og som tidligere dommer i programmet «The Voice».

Tidligere i år fikk han store reaksjoner da han gjestet podkasten til Atle Pettersen, «En pappa i livet», hvor han snakket åpent og ærlig om at han hadde slitt med fødselsdepresjon etter at han og forloveden, Alexandra Backström, ble foreldre for første gang i oktober 2019. Fødselsdepresjonen utviklet seg senere også til dødsangst.

Les også: Full krangel før Biebers Norges-besøk: - Veldig uheldig

Forrige uke viste Bjerke en ny og hittil «hemmelig» side av seg da han delte et innlegg på Instagram der han kommer med en avsløring. Han røper nemlig en ukjent kobling med sin familie og den verdenskjente kunstmaleren, Edvard Munch.

Fast kunde hos familien

Munch var en av verdens mest anerkjente kunstnere, og hans arv har levd videre i mange tiår etter. Det har Bjercke-familien hatt en liten finger med i spillet.

«Pigmentposer og kvitteringer viser at Edvard Munch var en god kunde av familens malerbedrift i sin tid. Veldig kult å tenkte på at Munch malte flere av sine verk med min tippoldefar, oldefar og farfars maling», skrev Bjercke til en rekke bilder av kvitteringer.

Da Nettavisen møtte Bjercke i forbindelse med den årlige kjendiskampen under Norway Cup som ble holdt på onsdag, kunne artisten fortelle at det var hans tippoldefar som var fast leverandør av maling til kunsteren bak malerier som Skrik og Madonna.

– Min tippoldefar, Alf Bjercke var jo fast leverandør av maling til Edvard Munch, sier han.

Ifølge Industri museum står det at Alf Bjercke var Oslos største malings- og lakkfabrikk, lokalisert på Alnabru. «Maler'n til Bjercke« var et av landets mest kjente varemerker. Bedriften ble overtatt av Jotun i 1972.

Fant merket eiendeler i Munchs atelier

Bjercke forteller at det var hans tippoldefar, Alf Bjercke som startet det kjente malingsbyrået «Alf Bjercke maling» som i dag er blitt Jotun.

– De hadde fabrikk på Alnabru og butikk som lå i Skippergata. Det var veldig mange av de lokale «Oslo-malerne» som brukte malingen til Bjercke, så det er jo litt kult da, sier han.

Nylig fremviste Munchmuseet en samling fra Munchs eiendom og atelier, og den inneholdt, ikke overraskende, nok varer fra malerselskapet til Martin Bjerckes forfedre.

Blant eiendelene som ble funnet var gamle kvitteringer og pigmentposer, og maler-utstyr merket med malerselskapet Alf Bjercke.

Bjercke forteller til Nettavisen at han ble inspirert av museet, og bestemte derfor å dele familiehistorien med sine 19.000 følgere på Instagram.

Les også: Selvmål, skadebonanza og straffekonk: Slik gikk kjendiskampen

Selv om Munchmuseet nylig opplyste på sin egen Instagram-profil at kunstmaleren var kunde hos artisten familien, kan han fortelle at han har vært kjent med faktaen lenge.

– Vi har visst om det lenge, men det er ekstra gøy når Munch museet har satt lys på det i det siste. Det er en fin familiehistorie som jeg syntes fortjener litt lys og det er gøy å kunne dele, sier han.