H3 ARENA / FORNEBU (Nettavisen): I fire uker har flere kjent fjes svingt seg rundt på parketten i det populære lørdagsprogrammet «Skal vi danse: All stars».

Det er ingen tvil om at forventningene til de ti gjenværende kjendisene er høye, og lørdag kveld var det igjen duket for en ny runde med dansekonkurransen på H3 Arena.

Les også: Mistet munn og mæle etter det historiske dansestuntet: – Jeg blir helt fra meg

Denne ukens tema er utfordringer, og lørdag kveld viste kjendisene hvordan de løste hver sine utfordringer gjennom dans. Men det var to dansepar som ikke helt klarte å overbevise seerne, og dermed havnet i faresonen.


Det ble altså influenser Martine Lunde (26) og «Skal vi danse»-veteran Katrine Moholt (48) som fikk færreste stemmer og endte i en nervepirrende duell mot hverandre.

Til slutt ble det Lunde som måtte se seg slått av den tidligere «Skal vi danse»-programlederen, og dermed er danseeventyret over og ut for influenseren.

Selv om hun synes det er trist at hun er ute av dansen, finner hun hvert fall én positiv ting som har kommet ut av duellen.

– Nå får ribbeina mine hvile, sier en lattermild Lunde til Nettavisen.

26-åringen har gjennom deltakelsen vært plaget av skader, og det er særlig ribbeina som har fått gjennomgå. Nå skal de få en etterlengtet pause, men hun tror ikke at det er grunnen for at hun og dansepartner Tarjei Svalastog (23) røk ut.

Les også: Må gjøre endringer før sending: – Kjipt å se at hun har det vondt

– Nå er ribbeina bra for første gang på lenge, så jeg er veldig glad for at Tarjei ikke skal få opp den skaden igjen i neste uke, ler 26-åringen.

– Jeg kommer ikke til å legge meg ned og grine for at jeg ikke skal danse i morgen, men det er selvfølgelig kjipt, forteller Lunde til Nettavisen.

Kom med stikk til dommerne

Danseeventyret er nå også over for Svalastog, men han bet seg veldig merke i dommerens tilbakemeldinger etter kveldens slowfox.

– Jeg håper dommerne har litt mer fokus på dansen fremover, og ikke snakker om hva som er søtt og salt - det har ingenting med dansen å gjøre, sier proffdanser til Nettavisen.

Det var nemlig noen av tilbakemeldingene fra Morten Hegseth.

– Poengene er helt greie, men tilbakemeldingene er helt «off». Jeg håper virkelig de dømmer dansen fra nå av og ut, for jeg håper den beste danseren vinner, sier en brutalt ærlig Svalastog.

Les også: Dette gjør «Skal vi danse»-proffene utenom sesong

I løpet av «Skal vi danse»-tiden har danseparet fått et nært vennskap, og hun syns det er veldig trist at hun ikke får svingt seg rundt med proffdanseren lenger. Men det er neppe slutten på vennskapet.

– Vi har hengt hver eneste dag i to måneder nå, men jeg føler vi kommer til å se hverandre mye uansett, sier influenseren.

Etter deltakelsen har hun og kjæresten, Aleksander Sæterstøl (26), fått et nytt vennepar, nemlig Svalastog og hans kjæreste Jennie Sofie Lie Pickl (20).

– Nå kan vi dra på masse «double dates», sier den engasjerte 26-åringen.

– Vært en sterk uke

Denne uken har dommerne gitt de danseglade kjendisene hver sin utfordring som de måtte overkomme i dansen. Mens noen har fått fysiske utfordringer i form av å for eksempel ha med en ekstra person eller rekvisitt på dansegulvet, er det én som har fått en personlig og sårbar utfordring.

Aleksander Hetland (39) har nemlig fått i oppgave å formidle følelser på TV 2-parketten, og danser om kjærlighetsbrudd.

Denne uken kom nyheten om at den tidligere svømmeren var blitt singel. Han var forlovet med Kristina Eriksen siden 2018.

– Det koster litt, men det er også veldig fint, sa Hetland om danseutfordringen i lørdagens episode.

Da Hetland og dansepartner Helene Spilling (26) inntok dansegulvet og fremførte en moderne dans til sangen «Arcade» av Duncan Laurence var det tydelig at det traff både publikum og dommerne.

– Her ser jeg virkelig følelsene og fortellingen, jeg forstod og trodde på den. Den var sikkert drit vanskelig å fortelle, men det gjorde dere med bravur, sa Trine Dehli Cleve om Hetlands personlige fremførelse.

Også meddommer Merete Mørk Lingjærde måtte skryte av danseparet.

– Dette var fra hjerterota, og du fortalte din historie som jeg trodde på, lød det fra Mørk Lingjærde

– Jeg er takknemlig for alt som har vært. Det har vært en sterk uke, sa en tydelig rørt Hetland.

Les også: Har fått alkoholnekt av dansepartneren: – Har brukt opp kvota

For Kari Traa (48) derimot tok ukens utfordring en litt blodig vending. Dommerne ville nemlig se en mer sensuell side av Traa under lørdagens sending, og derfor var en stol inkorporert inn i dansen.

Men under dansetrening denne uken gikk det fryktelig galt for Traa, som skadet seg da hun øvde med stolen. Hun datt rett ned i gulvet, ansiktet først. Men den muntre vossingen tok det hele med et smil.

– Jeg stod på hendene på stolen, og den glapp. Så jeg falt rett på trynet, sier Traa som var takknemlig for at det ikke røk med noen tenner.

Stol-ulykken skjedde da dansepartner Tom-Erik Nilsen (35) var ute av rommet, og han fikk et sjokkerende syn da han kom tilbake og så Traa liggende på gulvet.

– Det hører med, det går litt over stokk og stein, sier Traa til Nettavisen.

Dette danset kjendisene under fjerde episode av «Skal vi danse: All stars»:

Iselin og Catalin - Jive til «Broken Heels» av Alexandra Burke

Aleksander og Helene - Moderne til «Arcade» av Duncan Laurence

Victor og Philip - Slowfox til «Rewrite The Stars» av Zac Efron og Zendaya

Katrine og Egor - Quickstep til «Dance Monkeys» av Tones And I

Kari og Tom-Erik - Argentisnk tango til «Por Una Cabeza» av Carlos Gardel

Jørgine, Santino, og Lars - Moderne til «Wrecking Ball» av Miley Cyrus

Martine og Tarjei - Slowfox til «Love Story» av Taylor Swift

Cengiz og Rikke - Samba til «Stole The Show» av Kygo

Agnete og Jørgen - Salsa til «Where Have You Been» av Rihanna

Nate og Nadya - Moderne til «What A Wonderful World» av Rueben And The Dark