Boken, som har fått navnet «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man» er på 240 sider, og inneholder ifølge flere amerikanske medier, lite flatterende beskrivelser om presidenten.

Kaller familien giftig

Mary Trump (55) er klinisk psykolog, og er datter av Donalds bror Fred Trump Jr., som døde i 1981. Hun omtaler sin egen familie som «giftig».

Boken kommer etter planen ut 14. juli, men allerede nå har tilsynelatende flere amerikanske medier, deriblant LA Times, fått tilgang til den.

- President Trump er et produkt av en dypt dysfunksjonell familie, noe som gjør at han er en unikt ødeleggende, og en ustabil leder for landet, skriver blant annet Mary Trump i boken, ifølge avisen.

Videre skriver niesen ifølge avisen at ærlig arbeid aldri ble krevet av presidenten, og at han alltid ble belønnet uansett hvor dårlig jobb han gjorde.

Les mer: - Kina har forårsaket store skader på USA og resten av verden

- Donald fulgte ledelsen til min bestefar, og med søsknene hans sin medvirkning, stillhet og passivitet. Det ødela faren min. Jeg kan ikke la han ødelegge landet mitt, skriver Mary.

Kaller Trump for svak

Også USA Today skal ha fått tak i et eksemplar av boka. Ifølge avisen kaller Mary onkelen sin for svak, og at egoet hans er skjørt.

- Ingenting er nok. Dette er ikke den typiske narsissisten; Donald er ikke bare svak, egoet hans er en skjør ting som må bli styrket hvert øyeblikk, fordi han innerst inne vet at han ikke er noe av det han sier han er, skriver hun ifølge avisen.

Robert Trump, Donalds bror og Marys onkel, mener boken er i strid med en taushetspliktavtale signert av Mary Trump i 2001. Hun får ikke selv distribuere boka, men retten mener forlaget ikke er del av avtalen. Dermed får de trykke og distribuere den.

Les også: Stoltenberg kommenterer påstandene i John Boltons bok

Boken kommer i kjølvannet av tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver John Boltons bok, som beskriver Trump som korrupt og inkompetent.

Jukset på SAT-prøve

New York Times har også fått tilgang på boken, og ifølge denne avisen skriver Mary Trump at onkelen betalte noen for å ta SAT-prøven for han, som er en prøve alle som vil på college må ta.

Ifølge Mary Trump skal scoren ha hjulpet presidenten med å komme inn på den prestisjefulle skolen, Wharton business school i Pennsylvania.

Mary Trump tar også for seg onkelens vei til Det hvite hus, og hun avslører at hun selv stemte på demokraten Hillary Clinton i 2016.

Hun skriver også at hun bestemte seg for å ikke delta på onkelens valgvake fordi hun var sikker på at Clinton ville vinne valget og at hun derfor fryktet at hun ikke ville klare å skjule sin glede.

Onkelens presidentambisjoner ble aldri tatt helt på alvor innad i familien, skriver hun, ifølge CNN.

– Han ønsket kun gratis publisitet rundt sitt eget varemerke, skriver niesen. Hun siterer samtidig sin tante Maryanne Trump Barry, som heller aldri hadde trodde at broren skulle ende opp som landets president. Maryanne betegner for øvrig sin bror som «en klovn».