1.016.000 nordmenn så «Maskorama»-premieren lørdag kveld. Sammenliknet var det bare 536.000 som så «Skal vi danse» samme kveld, viser tall Nettavisen har fått tilsendt.

Prosjektedaktør i «Maskorama», Jan Egil Ådland, er godt fornøyd med starten.

– Over én million seere i helgen er en veldig fin start med tanke på hvor sterke TV 2 har vært de siste ukene, og nå skal vi bare bygge videre på den flotte premieren, fastslår Ådland.

– Jeg håper og tror vi skal få med oss enda flere seere videre gjennom sesongen, legger han til.

«Maskorama»-premieren når imidlertid ikke helt opp til fjorårets tall. Da var det 1.157.000 nordmenn som fikk med seg den aller første episoden .

– Bare å gratulere

Selv om TV 2 tapte kampen om seerne til NRK, hadde «Skal vi danse» likevel en økning i seere lørdag.

Forrige lørdag var det 505.000 som så TV 2-konkurransen, mens det denne uken altså var 536.000 seere som så Iselin Guttormsen (35) forlate den populære dansekonkurransen.

– Det er bare å gratulere NRK med en bra start på «Maskorama». Samtidig gleder vi oss til neste lørdag, og «Skal vi danse» som også øker sine seertall, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, til Nettavisen.

På spørsmål l fra Nettavisen om TV 2 frykter at «Maskorama» potensialt kan stjele seere fra «Skal vi danse» , mener Haldorsen at seerøkningen tyder på at det ikke skjer.

– Vi tror det er plass og seere til alle, sier Haldorsen.

– Vi ser TV på ulike plattformer til ulike tider, så vi er ikke så veldig bekymret for det, avslutter TV 2s programredaktør.

Se første episode av Nettavisens «Maskorama»-sending, «studioRAMA», i videoen under: