Onsdag har «Jørgine – alene med flokken» premiere på TV 2, der influenser Jørgine Massa Vasstrand (33) skal forsøke å gjennomføre et av Norges tøffeste hundeløp, Femundløpet.

Og innspillingen har mildt sagt vært innholdsrik for Vasstrand, for mange bedre kjent som «Funkygine», som overfor Nettavisen kan fortelle at oppladningen til hundeløpet bød på flere utfordringer – blant annet mentalt.

– Det har vært intenst, emosjonelt og krevende, avslører hun.

Måtte oppsøke hjelp

Vasstrand legger ikke skjul på at hun ble overrasket over hvor tøft det hele skulle bli. Hun er kjent for å være en som går inn i utfordringer med rak rygg og et klart hode, men denne gangen ble hun derimot møtt med helt andre følelser.

Les også: Kongehuset avkrefter ryktene: – Åpenbart falskt

– Hodet har vært den største utfordringen, det mentale, sier 33-åringen åpenhjertig.

– Jeg har hatt veldig mye lav selvtillit, og blitt tatt litt på senga av at jeg har hatt såpass lite troen på meg selv i perioder. Så det har vært litt uvant å måtte jobbe så hardt for å bygge det opp igjen, legger den populære influenseren til.

Vasstrand måtte av den grunn oppsøke hjelp hos en mentaltrener i løpet av innspillingen for å få noen gode råd.

– Det hjalp litt å snakke med en helt utenforstående som kunne se ting på en veldig objektiv måte. Det var absolutt ikke en «quick fix», det har vært en hel prosess, men det hjalp meg med å sortere tankene litt, påpeker «Funkygine».

– Var enormt bekymret

Som nevnt er Vasstrand kjent for å kaste seg inn i nye utfordringer, og hun har tidligere vært å se i TV-programmer som «Skal vi danse» på TV 2 og «Norges tøffeste» på NRK.

Les også: Finn Schjøll rammet av hjerneslag

Førstnevnte program har hun for øvrig deltatt i to ganger, senest i fjor høst, der konkurranseinstinktet hennes virkelig har kommet frem. Vasstrand har nemlig gitt alt, og da hun kom på andreplass første gang hun har med la hun ikke skjul på at det var surt å bli slått på målstreken i den store finalen.

Konkurranseinstinkt har hun også denne gangen, men ikke på samme måte, forteller hun.

– Jeg har et veldig stort konkurranseinstinkt, men så er jeg ikke dum, heller. Så jeg har et konkurranseinstinkt der det har noe for seg å ha det. Og det har det ikke alltid, deler hun.

– Det er klart at når jeg har ansvar for åtte til tolv hunder, som jeg elsker utrolig høyt, så er det ingen som er tjent med at jeg mister hodet. Så det var egentlig veldig lett å ikke ta noen sjanser og være dum for å vinne, legger 33-åringen til.

I stedet for å konstant tenke på konkurranseaspektet, valgte hun heller å fokusere på hundene:

– Så jeg var mye bekymret, jeg var enormt bekymret for at noe skulle skje med dem. Det har vært en intens opplevelse.