Gå til sidens hovedinnhold

Måtte se seg slått rett før finaleuken i «Camp kulinaris»: – Fortjente ikke å vinne

Årets aller siste kokkekamp får et overraskende utfall.

Se valget som får deltakerne til å måpe i videoen under:

Ettersom forrige ukes servering på «Camp kulinaris» ble underkjent av mentor og stjernekokk Kjartan Skjelde (44), er det kjøkkensjef Benedicte Adrian (57) som brått står i fare.

I mandagens episode må hun nemlig ut i en kokkekamp for å sikre seg den siste plassen inn i årets finaleuke, og etter en lærlingkamp mellom de gjenværende deltakerne er det Ole «Lukkøye» Klemetsen (49) som skal konkurrere mot Adrian.

Les også: Sex på «Camp Kulinaris»: – Jeg trodde jeg skulle spille inn et familieprogram

Det skulle man kanskje tro blir en lett match for sangeren, som flere ganger har uttrykt at den tidligere proffbokseren er det svakeste leddet på kjendiskjøkkenet – men den gang ei.

Kokkekampen blir nemlig svært jevn, og til slutt er det Klemetsen som får den siste plassen videre inn i finaleuken.

– Som en avansert selskapslek

Overfor Nettavisen forteller 57-åringen at det var helt greit for henne å ryke ut da det skjedde:

– Jeg var litt nummen akkurat da Kjartan sa at Ole gikk videre, og ikke jeg. Man rekker ikke planlegge på forhånd hvordan man skal reagere når man ryker ut. Det går i ett, og så får man plutselig en pustepause. Selv om jeg var skuffet, var det likevel en del av meg som var lettet over at det var over, for det var grådig slitsomt å være med.

Adrian mener at hun i utgangspunktet ikke så på seg selv som en verdig vinner uansett.

Dette fordi hun var blant utfordrerne som kom inn i uke tre.

– Når du ikke er blant dem som er med helt fra uke én, så fortjener du på en måte ikke å vinne på samme måte som de andre. Jeg var jo tre uker mindre sliten enn både Mia, Fetisha og Terje. Det føles mer rettferdig at en av dem vinner, sier hun, og legger til at det viktigste for henne var å ha det gøy der inne.

Les også: Røk ut av «Camp kulinaris»: – Jeg ville på fylla

Og gøy har hun absolutt hatt det på «Camp kulinaris».

– Dette er en selskapslek på høyt nivå, hvor alt kan skje, og alt skjer. Det er jo det som er morsomt med sånne programmer, ler hun.

– Mer slitsomt enn jeg hadde trodd

Men selv om «Camp Kulinaris» alt i alt var en positiv opplevelse, legger ikke Adrian skjul på at det var et intenst opphold.

– De kaster noen vanvittige oppgaver på oss, og midt oppi det hele skal vår innsats vurderes av en Michelin-kokk. Det blir jo helt kamikaze. Opplegget er laget for å stresse oss maksimalt, så det hendte det gikk på stumpene løs. På TV får man ikke med seg alle timene vi har slitt, forteller sangeren til Nettavisen.

– I kampens hete føler du deg som en dårlig avgangselev etter tre år på kokkeskole. Saken er at vi fikk minimal opplæring, så det var nødt til å bli fadeser.

Les også: Hastet til legevakten: – Hadde 23 i puls

TV-innspillingen ble mer slitsom enn hun hadde sett for seg på forhånd.

– Det er ubehagelig å få kjeft når du har stått på som en gal og gjort alt du kan. Plutselig føler man skam over at man ikke er i stand til å drive en restaurant på proff-nivå. Som om det er noe enhver bør kunne. Da vi var ferdige med arbeidsdagen på kjøkkenet, ventet mer husstell og matlaging på hytta. Det ble vel ikke den ferien jeg så for meg, forteller Adrian lattermildt og legger til:

– Jeg var veldig glad for at det var tre timer å kjøre hjem da jeg røk ut, for jeg trengte å «lande» litt før jeg var tilbake til hverdagen igjen. Siden vi hadde så liten tid for oss selv, ble vi veldig påvirket av hverandres følelser og humørsvingninger under oppholdet. Alle kjente på et stress, og ingen ønsket å måtte forlate de andre. Det hendte at det gikk en kule varmt.

Les også

Helt uventet trekker hun seg fra konkurransen

Positive tilbakemeldinger

Adrian var glad i å lage mat allerede før innspillingen, og har nå fått blod på tann.

– Jeg kommer nok ikke til å drive en restaurant med det første, men jeg er enda mer ivrig på kjøkkenet nå, sier hun.

I tillegg er hun takknemlig over å få ha vist litt mer av seg selv for de norske TV-seerne.

– Jeg har fått masse herlige meldinger fra de som ser på, og det varmer. Jeg føler at mange der ute føler at de nå har blitt litt mer kjent med meg. Jeg har jo stort sett holdt meg veldig privat og så har jeg bodd mange år i utlandet. Jeg har egentlig aldri vært så «nær» på skjermen som jeg ble nå, og det synes jeg er hyggelig, sier hun.

Les også: Syre-sjokk på «Camp kulinaris»: – Ikke holdbart

– Jeg har min sans for humor. Enten skjønner man den, ellers så gjør man det ikke. Derfor er det veldig deilig når jeg får meldinger fra folk som synes jeg er kul. Det er en og annen «hater», men det er overveldende mye positivt i innboksen, legger hun til.

Selv synes hun imidlertid ikke alt er like gøy å se på TV.

– Jeg sitter stort sett med puta foran ansiktet, sier hun og ler.

Men til tross for dette har hun også lært mye om seg selv ved å gjenoppleve opplevelsen gjennom TV-skjermen.

– Jeg ser godt på meg selv når jeg blir sliten og får et alvorlig drag over fjeset. Så det jeg sitter igjen med er, at hvis man lurer på hvordan man skal takle en uforutsett situasjon, så er det bare å smile og le hvis man greier.