Tidligere denne uken ble det oppdaget forsøk på sabotasje på Steinsjøen gård, som satte sinne i kok hos flere av deltakerne på «Farmen kjendis». Verktøy hadde blitt gjemt bort og kastet i en bekk, og flere av deltakerne pekte på hverandre som synderen.

Les også: Får kritikk etter tordentale: – Kunne ventet til jeg var ferdig med å gråte

Forsøket på sabotasje, og splittelsen det førte til i gjengen, fikk storbonden Ingrid Vik Lysne (31) til å se rødt. Lysne gikk dermed langt i forsøket på å finne sabotøren. Hvem som sto bak kom imidlertid aldri fram på TV-skjermen, men flere deltakere Nettavisen har snakket med mistenker at det har vært noen utenforstående som har brutt seg inn og herjet på gården.

– Det er aldri blitt oppdaget hvem som har gjort det, men vi tror nok at det har vært noen inntrengere på gården, sier deltaker Trond Moi (53) til Nettavisen.

Også ukens storbonde tror at det kan ha vært noen utenforstående som ville «kødde» med dem.

– Der og da trodde jeg det var Christopher (Mørch Husby) og Aleksander (Sæterstøl), men den dag i dag vet jeg ikke. Det kan ha vært noen utenfra også som har kommet for å kødde med oss, sier Lysne til Nettavisen.

Snek seg inn i huset på natten

Hvem som eventuelt har brutt seg inn er det altså ingen som vet, men Moi kan fortelle at det er ikke eneste gangen deltakerne har fått besøk av utenforstående på gården.

Det viser seg nemlig at det flere ganger har vært inntrengere på besøk, og Moi sier at en av hendelsene som skjedde like etter sabotasjen skremte både han og de andre deltakere skikkelig.

Les også: «Farmen kjendis»-Malin skammer seg etter griseslakt: – Var som å våkne etter en skikkelig fyllekule

Moi forteller at mens han og meddeltaker Marit Adeleide Andreassen (56) lå og sov, snek det seg inntrengere inn i den velkjente «snorkebua».

– Det var veldig ekkelt. Marit og jeg lå og sov inne i snorkebua, og plutselig våkner vi til av at det er folk inne på rommet vårt. Det var jo et himla skrik og vi ble jo livredde begge to, sier Moi til Nettavisen.

– Det var veldig ekkelt, legger han til og forteller at vaktholdet rundt produksjonen ble skjerpet like etterpå.

Deltakernes sikkerhet er høyest prioritet

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter til Nettavisen at de har hatt en episode der uvedkommende kom seg inn på gården, åpnet dører og skremte deltakerne.

– Ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er høyeste prioritet, og vi har vakthold på «Farmen kjendis»-gården for å sikre deltakerne hjelp ved uforutsette situasjoner, sier pressesjefen.

Han understreker imidlertid at området er stort, og det er derfor ikke mulig å sikre seg 100 prosent mot at uvedkommende kan ta seg inn til området til fots gjennom skogen.

– Ved den nevnte episoden var vaktene i umiddelbar nærhet, men rakk ikke å stoppe inntrengerne før de forsvant. I etterkant av dette ble rutinene endret og vi hadde vakthold inne på tunet for å hindre at tilsvarende episoder skulle kunne gjenta seg.

Les også: Reagerer på «Farmen»-slakt: – Føler det kun er for å lage TV

Om det er noen sammenheng mellom inntrengerne Moi beskriver og den mistenkte sabotasjen, vites ikke.

– Vi har ikke beviser som gjør at vi kan konkludere i den ene eller den andre retningen i denne saken, så det blir i så fall bare spekulasjoner, sier Dahl.