Mandag kveld delte den tidligere fotballspilleren og VGTV-profilen Mads Hansen (38) et bilde av dekket på bilen sin som hadde punktert.

– Heldigvis er jeg den eneste som trenger veihjelp i dag, skrev Hansen ironisk til bildet.

Mandag skrev blant andre Nettavisen om stengte veier og kolonnekjøring, og flere som satt værfaste i juleferie. Men for Hansen sin del var det hele svært udramatisk til tross for været.

Overfor Nettavisen forteller nemlig Hansen at han slettes ikke sitter værfast. Uhellet ble nemlig oppdaget i hans egen oppkjørsel. Hansen måtte likevel tilkalle veihjelp, og nå beklager han til andre værfaste.

Ventet i flere timer

– Da jeg kjørte hjem for to dager siden fikk jeg varsel om at jeg hadde lavt trykk i dekkene, men jeg tenkte ikke så mye over det da jeg ikke så noe spesielt. Men da jeg gikk ut dagen etter var dekket helt flatt, sier Hansen til Nettavisen.

Hansen, som ifølge han selv har null peiling på bil, ringte deretter etter veihjelp. Raskt forsto han at han ikke var alene om bilproblemer 2. juledag.

Se video! Her kommer Viking for å hjelpe Mads Hansen i hans egen oppkjørsel:

– Jeg fikk beskjed om at det kom til å ta mellom fire og seks timer før de kunne komme, sier Hansen.

– Til forskjell fra de mange som satt værfaste i diverse grøfter 2. juledag, kunne jeg sitte inne i mitt eget hjem. Til mitt forsvar så fikk jeg beskjed fra veihjelpen at dekkskaden ikke var noe jeg kunne ordne selv, men jeg føler jeg likevel må be om unnskyldning til andre bilister som sto ute i kuldegrader for at jeg opptok tiden til Viking, sier Hansen.

Såpeglatte veier

Hansen var slettes ikke alene om å slite med å komme seg på veien 2. juledag.

Les også: Nytt farevarsel: – Stor fare for kolonnekjøring og stengt vei

Meteorologene hadde mandag ute gule farevarsler for is for Oslo, Viken og Innlandet og snø for Innlandet, mens det var meldt glatt og krevende vinterforhold i deler av Vestland fylke.

Vegtrafikksentralen rådet også folk om å la bilen stå.

Politiet i Oslo gikk også mandag ettermiddag ut med et lokalt varsel:

– Mange biler har satt seg fast eller kjørt i grøfta, skrev politiet på Twitter.