Gå til sidens hovedinnhold

Maud Angelica debuterer som forfatter: Gir ut bok om sorgen etter faren

I 2018 jobbet Maud Angelica Behn (18) sammen med faren Ari Behn om en barnebok, men prosjektet ble aldri ferdig. Nå kommer førstnevnte med sin første bok likevel.

Forlegger Arve Juritzen forteller til VG, som omtalte saken først, at det er snakk om en helt annen bok enn det far og datter jobbet med.

– Dette er 100 prosent Mauds eget verk og noe hun har skapt ut fra seg selv, sier Juritzen til avisen.

Les også: Maud Angelica Behn om minneordene i farens bisettelse: - Jeg var skikkelig redd

Boken heter «Tråder av tårer» og er blitt ferdigstilt i stillhet av Maud Angelica og Juritzen, som også har jobbet som bokas redaktør. 20. oktober slippes den ut i butikkhyller landet over.

Juritzen fortalte i 2018 at han hadde en kontrakt om fire voksenbøker og tre barnebøker med Ari, samt at far og datter allerede var i full gang med den ene barneboken.

1. juledag 2019 skjedde derimot det uvirkelige da Ari Behn tok sitt eget liv, og Maud Angelica rørte hele Norge med sin avskjedstale i Oslo domkirke. Hun har også i etterkant mottatt store hyllester for sin åpenhet og for sin direkte tale til de som sliter mentalt.

Les også: Maud Angelica Behn (17) kåret til «Årets modigste kvinne»

I boken skriver Maud mer om hvor viktig det er å snakke om de vanskelige tingene, og at man må trekke ting ut fra mørket og ut i dagslyset.

– Maud får selv svare på dette etter hvert, men mange vil nok oppleve boken som en videreføring av talen i farens bisettelse. Budskapet er like tydelig: Det finnes alltid håp uansett hvor krevende mørket er, forteller Juritzen.

Talspersonen til Mauds mor, prinsesse Märtha Louise, sier til VG at de enn så lenge lar forlegger Juritzen tale bokens sak.

For sin åpenhet om psykiske lidelser og selvmord ble Maud Angelica blant annet tildelt Akuttpsykiatriprisen for 2020.