Hadde man spurt Mayoo Indiran (32) hvordan han følte seg for fire år siden, ville han sagt ødelagt og nedbrutt. Men i dag har han fått en ny sjanse og opplever suksess på TV-skjermen.

– Karrieren min har aldri vært bedre enn det er nå, sier Indiran til Nettavisen.

Han sier det er spesielt én årsak til at karrieren hans har for alvor fått et boost det siste året, for denne gangen har han tenkt annerledes.

Les også: Derfor dukket Juliane Snekkestad opp på Oscar-løperen: Vil bruke fortiden til sin fordel

Ny strategi

Da han returnerte til TV-skjermen i fjor vinter var han bedre forberedt enn ved forrige TV-deltakelse.

– Jeg visste ikke hvordan man skulle håndtere berømmelsen. Jeg lot det gå til hodet på meg, sier Indiran.

Slik minnes 32-åringen kjendisstatusen som fulgte med etter han deltok på «Paradise Hotel» i 2016. Samme år ble det plutselig helt stille og jobbtilbudene uteble.

Lite visste han at stillheten ville vare i fire år og at han skulle sitte i varetekt i syv uker med besøksforbud for en grov narkotikasak.

Les også: Mayoo Indiran tar avstand fra vold etter vond fortid: – Har brukt mange år på å angre

Det var først da han fikk muligheten til å være makkeren til Abubakar «Abu»Hussain (34) på «Sofa» at han ble mer håpefull på et comeback etter den tunge tiden. Det er han evig takknemlig for.

Mayoo Indiran åpner opp om den tunge fortiden - se hvordan han taklet det:


De ti ukene på TV-skjermen førte til at flere produksjonsselskaper kontakt med Indiran, og med det begynte ballen å rulle. Han følte seg endelig renvasket, og handler nå etter en helt ny strategi i underholdningsbransjen.

– Nå vet jeg at man trenger ikke å være desperat og si ja til alt. Denne gangen er jeg mer selektiv.

Det hjalp han på veien da han ville endre imaget sitt, og med den nyvunnede berømmelsen har han en klarere ambisjon enn noensinne:

– Jeg er på toppen av karrieren min, og jeg vet hvilket menneske jeg vil være. Jeg vil forvalte dette til noe positivt, forteller 32-åringen.

Retter kritikk

I etterkant av «Sofa» har Indiran denne våren vært med på «Kompani Lauritzen». Selv om Indiran synes det er litt annerledes å vende tilbake til rampelyset denne gangen, er han stolt over deltakelsen sin og har i ettertid fått mye rørende respons fra seerne, venner og kanalen.

– Det er så hyggelig når en gutt på åtte år vil ta bilde med meg på butikken fordi han er fan. Det er jo kjærlighet det også, og når folk viser deg kjærlighet så vet du at du gjør noe riktig, forteller TV-profilen.

Sist gang 32-åringen jobbet med TV var det for kanalen TV3 i 2016 i forbindelse med «Paradise»-deltakelsen. Indiran er stolt over at han nå har «tatt klassereisen til TV 2». Det er spesielt fordi han føler seg forskjellsbehandlet av de to kanalene.

Les også: Opptreden gikk ikke som planlagt: Nå har Mayoos frykt kommet tilbake

– Jeg syns TV3 fremstilte meg som en annen person enn det TV 2 gjør. Jeg følte TV3 puttet meg i noen ubehagelige situasjoner, som jeg ikke innså før jeg så det på TV-skjermen hjemme.

Hyllet samboeren på unik måte

Suksessen etter TV-comebacket er takket være flere mennesker, ifølge Indiran som ikke tar alle karrierevalg alene.

I tillegg til at han skylder mye av fortjenesten til managementet hans, har kjæresten Therese Sivertsen (26) vært en av hans største støttespillere.

– Hun som norsk TV-seer har lært meg opp i hvordan underholdningsbransjen fungerer, hvordan man skal være en bra påvirker og hvordan jeg burde bruke stemmen min.

De har vært et par siden mai 2021, men det tok ikke lang tid før de tok forholdet et steg videre og ble samboere. Rett etter at han var ferdig med innspillingen av «Fangene på fortet» i fjor sommer flyttet han inn i Sivertsens leilighet på Grefsen.

Både Indiran og Sivertsen har vært åpen om sykdommen hennes, endometriose. Indiran visste lite om sykdommen på forhånd, men etter å ha vært vitne til kjærestens smerte var det en selvfølge at han ble engasjert i kampen.

Les også: «Skam»-stjernen ble skjermet fra offentligheten

Etter han var med på «Fangene på fortet» var det ingen tvil om hvordan pengepremien skulle brukes, og til kjærestens store overraskelse donerte Indiran pengene til Endometrioseforeningen.

Han følte et ansvar for å belyse mer om sykdommen til offentligheten, noe han har fått erfare har vært mer enn nødvendig.

– Det er mange menn som sender meg meldinger og takker meg for at jeg snakker om dette høyt. Mange av de pårørende har ikke skjønt hvordan de skal håndtere det, eller hvor ille sykdommen er, forteller TV-profilen.