I desember 2016 ble TV-profil Mayoo Indiran (32) pågrepet av politiet og siktet for grov narkotikaforbrytelse. Som følge av pågripelsen ble realityprofilen varetektsfengslet i syv uker.

Siktelsen sto mot Indiran i tre år og åtte måneder, frem til politet henla saken mot ham på bevisets stilling i 2020.

Les også: Mayoo Indiran om det planlagte TV-comebacket: – Vet at jeg gjør noe riktig

I en ny podkastepisode av «Chit Chat med Helle» avslører TV-profilen flere detaljer fra tiden han var innesperret, uten noe kontakt med omverden.

– Opptrer ofte aggressivt

I april 2016 var Indiran med på reality-programmet «Paradise Hotel», der han omtrent ble realitystjerne over natten.

Kjendistilværelse-idyllen braste imidlertid, da han to dager før juleaften ble pågrepet av politiet i sitt eget hjem. Da ble han altså siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Selve pågripelsen er noe han har vonde minner fra:

– Du blir behandlet røft av politiet. De svarer deg ikke på ting du spør om, så du kan ikke ha en normal samtale med dem. I tillegg opptrer de ofte aggressivt for å ha kontroll over situasjonen, og det kan oppleves som en stor påkjenning for en som opplever det for første gang, forteller Indiran i podkasten.

Overfor Nettavisen forteller han at han hadde hørt flere historier fra tidligere innsatte, hvor fengsel ikke ble fremstilt så ille. Det er en påstand han ikke kan stille seg bak.

– Jeg opplevde at vaktene ikke trodde på meg. Det var spesielt én vakt som fortalte meg at jeg kom til å bli dømt uansett, og som så på meg som en kriminell, hevder Indiran.

Han legger ikke skjul på at han kjente på en enorm ensomhet, da han kun hadde lov til å kommunisere med andre fanger som satt på lukket avdeling. I ettertid er han veldig glad for at han fikk muligheten til å søke trygghet hos andre mennesker.

Psykisk belastende

Da han fikk beskjed av advokaten om at nyheten om siktelsen var offentlig, ble han bekymret over hvordan hans nærmeste taklet situasjonen. Han var spesielt bekymret for hvordan foreldrene hans ville stå i det sosiale presset.

I ettertid har Indiran kjent på en følelse av skam over det familien måtte gå gjennom, og beskriver det som en vond følelse.

– Hadde jeg ikke vært med på «Paradise Hotell», så hadde ikke nyheten blitt så stor. Det hadde ikke vært oppslag med bilder av meg hos mediene. Det er det eneste jeg angrer på.

Overfor Nettavisen forteller han likevel at tiden etter viste seg å bli krevende og tung. Det var nemlig ikke alle som hadde fått med seg nyheten om at han var uskyldig.

– Det var først etter jeg kom ut at helvete brøt løs. Der inne var jeg beskyttet fra å møte omverden og å lese kommentarfelt på Facebook. Og da skjønte jeg hvor ille og fæl situasjonen var, sier han til Nettavisen.

Les også: Tar avstand fra vold etter vond fortid: – Har brukt mange år på å angre

Etter han slapp ut av varetekten, var Indiran forberedt på at karrieren hans var over. Han forteller at han var sikker på at det ikke var noen vei ut.

Siden den gang har han brukt mye tid på hvordan han fremstår i media.

Krever erstatning

I mars ble det kjent at Indiran skulle få 140.000 i erstatning og oppreising etter at saken ble henlagt.

Indiran og advokaten hans krevde tre millioner i tapte inntekter, og Indiran har nå saksøkt staten og mener han krever mer penger i erstatning.

I februar er det satt av to dager til rettsmøter i Oslo tingrett.

I tingretten håper han å få en rettferdig avslutning i saken, og dermed krever han høyere erstatning. Han har tidligere uttalt at narkotikasiktelsen førte til at han mistet mange jobber innenfor underholdningsbransjen.

– Jeg får ting og jobber nå, men jeg mistet mye på fire år. Jeg ble utsatt for en stor påkjenning og mange følelser. Alle mulighetene jeg kunne fått i løpet av de fire årene, men som jeg mistet for godt. Det har en verdi.

Les også: Mayoo Indiran oppsøkte psykolog før bruddet: – Jeg trengte en endring

I ettertid av henleggelsen har han vært med i TV 2-programmene «Kompani Lauritzen» og «Sofa», og hatt sin egen dokumentarserie på samme kanal.