*Nettavisen* Livsstil.

Tor Hammerø

Med norsk hjelp

Plateanmeldelse

João Lencastre omgitt av Eivind Opsvik og Jacob Sacks.

João Lencastre omgitt av Eivind Opsvik og Jacob Sacks.

Den portugisiske trommeslageren João Lencastre er ute med et nytt triovisittkort og nok en gang er det vår egen New York-baserte bassist Eivind Opsvik som bidrar på best mulig vis.

João Lencastre er en særdeles aktiv trommeslager og bandleder som har leda band i mange størrelser. De seineste åra har det ofte vært trioformatet som har stått i fokus og her kommer den andre innspillinga på to år med «vår mann» Eivind Opsvik og den amerikanske pianisten Jacob Sacks som Opsvik jobber mye sammen med i New York.

Den første, «Movements in Freedom» som kom for to år siden, har av uforklarlige årsaker blitt stående på ventehylla i heimen, men bedre anledning til å finne den frem enn når oppfølgeren «Song(s) of Hope» nå dukka opp, er jo vanskelig å finne.

Den eneste låta som ikke Lencastre har skrevet eller som er kollektivt unnfanga, er åpningssporet på «Movements in Freedom». Det er Ornette Colemans «Street Woman» og det og den forteller også en hel del om i hvilke landskap denne trioen befinner seg.

Musikken er, som hos Coleman, åpen, løs og fri, men samtidig har den en iboende melodikk i seg som er ustoppelig fascinerende. De tre utmerkede musikantene har åpenbart funnet fram til hverandre og utfordrer både seg sjøl og oss på et herlig vis. Her er det mye luft, rom og tid som benyttes på best mulig vis og Eivind Opsvik, som vi seinest hørte her hjemme med det smått legendariske bandet The Quintet under Oslo Jazzfestival, viser oss igjen hvilken enorm autoritet han har blitt .

João Lencastre forteller oss hvilken flott utvikling han, trioen og musikken hans har hatt de seineste åra med disse to utgivelsene.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre.

João Lencastre´s Communion 3 Song(s) of Hope Clean Feed Records/MusikkLosen

Klikk på bildet for å forstørre.

João Lencastre´s Communion 3 Movements in Freedom Clean Feed Records/MusikkLosen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.