NEW YORK (Nettavisen): Natt til mandag ble det svært mye omtalte Oprah-intervjuet med prins Harry og hertuginne Meghan sendt på amerikansk TV.

Les mer om intervjuet her: Meghan kom med en sjokkerende innrømmelse

Se utdrag av intervjuet:

Meghan: - Fremmer løgner om oss

Før nattens intervju hadde små drypp fra intervjuet kommet ut. Blant annet har Meghan Meghan antydet at det britiske kongehuset fremmer usanne påstander om henne og prins Harry.

– Jeg skjønner ikke hvordan de kan forvente at vi bare skal være stille, om det er slik at kongehuset spiller en aktiv rolle i å fremme løgner om oss, sier hun i et klipp fra intervjuet med Oprah Winfrey.

Klippet kom ut like etter at Buckingham Palace kunngjorde at de undersøker anklager om at Meghan mobbet ansatte ved kongepalasset da hun var i Storbritannia.

Meghan omtaler anklagene som et karakterdrap og et forsøk på å fremme et «fullstendig usant narrativ».

Les også: «Hemmelig» e-post avslører bekymring rundt hertuginne Meghan: – Hun mobber ansatte

- Sjokkerende stor grad av narsissisme

I forbindelse med intervjuet har paret også vært under et massivt press. De er blitt kritisert for at intervjuet skulle sendes samtidig med at prins Philip ligger innlagt på sykehus med alvorlig sykdom.

Les mer om intervjuet med Oprah Winfrey her: Meghan kom med en sjokkerende innrømmelse

En av dem som flere ganger har gått ut og kritisert prins Harry og hertuginne Meghan, er den britiske tv-personligheten Piers Morgan.

- Det krever en sjokkerende stor grad av narsissisme å spille et hardt rammet offer fra et herskapshus i California, samtidig som verden prøver å komme seg gjennom en pandemi og prins Philip ligger alvorlig syk på sykehus, skrev Piers Morgan i en drepende kommentar i Daily Mail tidligere denne uken.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Senere sammenlignet han også prins Harry og hertuginne Meghan med diktatorer.

- De ønsker seg utelukkende positiv medieomtale. Hvem andre er det som gjør det? Jo, Vladimir Putin, Kim Jong-Un. De vil ha bare positiv medieomtale, vil de ikke? Det er ikke slik det fungerer i et demokrati, uttalte Piers Morgan på Good Morning Britain

Uttalelsen førte til at Morgan ble utsatt for massiv kritikk.

- Stopp dette, for faen

En av av de som nå trer støttende til for prins Harry og hertuginne Meghan, er Chrissy Teigen.

- All denne Meghan Markle-dritten treffer meg for nært. Disse personene vil ikke til å stanse før hun spontanaborterer. Stopp dette, for faen, skriver hun på Twitter.

Meghan er for tiden gravid med parets andre barn, kunne prins Harry og hertuginne Meghan fortelle i midten av februar i år. Deres sønn Archie, som fyller to år 6. mai, er nummer sju arverekkefølgen til den britiske tronen.

I fjor fortalte hertuginne Meghan at hun spontanaborterte i juli.

I intervjuet med Oprah natt til mandag avslørte Meghan Markle og prins Harry at de nå venter en datter.

Les også: Trykket brudd-påstand om Harry og Meghan samme dag som baby-nyheten kom

- Meghan kommer til å få mye sympati

Det knytter seg også stor spenning til hva som kommer til å bli det etterlatte inntrykket av paret, etter at intervjuet har blitt sendt på Oprah.

Ifølge New York Post tror Pauline Maclaran, forfatteren av boken «Royal Fever: The British Monarchy in Consumer Culture», at det kommende intervjuet kan utgjøre en større fare for paret enn det skandaliserte intervjuet med Prins Andrew, der han tok avstand fra alle sexanklagene som var kommet mot ham.

- Jeg tror Meghan kommer til å få mye sympati, spesielt fra det amerikanske publikumet, på grunn av hennes uholdbare posisjon, sier Pauline Maclaran.

Les mer om intervjuet med Oprah Winfrey her: Meghan kom med en sjokkerende innrømmelse

Kongereporter: - Dette var ødeleggende

Tidlig mandag morgen skriver BBCs kongereporter Jonny Dymond at intervjuet med prins Harry og hertuginne Meghan var «ødeleggende».

- Dette var et ødeleggende intervju. Det at Harry beskriver broren og faren sin som «fanget», og at Meghan avslører at hun gjentatte ganger søkte hjelp i kongehuset bare for å bli avvist, er et slag i mellomgulvet for institusjonen, skriver han.

- Det er i det hele tatt ikke klart om og hvordan kongehuset vil reagere. Mange av avsløringene er så personlige at det ikke er sannsynlig å få noen reaksjon, skriver han - og legger til:

- Meghan og Harry har opprettholdt fortellingen skapt av Storbritannias bestselgende aviser. De har avslørt de forferdelige belastningene inne i palasset. De har tegnet et bilde av følelsesløse individer som har mistet seg selv i en institusjon som ikke bryr seg. De har snakket om rasisme i den kongelige familien, skriver han.

Les mer om intervjuet her: Sterke reaksjoner på Meghan og Harry-intervjuet: - Dette var ødeleggende

Ute av kongehuset

Det var tidlig i 2020 at prins Harry og hertuginne Meghan flyttet til USA, trakk seg fra kongehuset og sluttet å bruke sine kongelige titler, samtidig som de fortsatt ville være en del av kongefamilien. De varslet imidlertid en vurdering av sine framtidige roller på et senere tidspunkt.

I slutten av februar i år kom meldingen om at paret ikke vil vende tilbake som arbeidende medlemmer av det britiske kongehuset.

– Dronningen har skrevet og bekreftet at det ved å tre ut av arbeidet i kongefamilien, ikke er mulig å fortsette med det ansvar og de plikter et liv i det offentliges tjeneste innebærer, het det blant annet i en uttalelse fra Buckingham Palace.

Der het det også at Harry og Meghan fortsatt var «høyt elskede» medlemmer av familien.

Parets æresutnevnelser og beskytteroppgaver skal fordeles på de gjenværende britiske kongelige.

Vant i retten

I forkant av at paret trakk seg fra kongehuset og flyttet fra Storbritannia i fjor, hadde Harry og Meghan ved en rekke anledninger uttrykt sterk misnøye med hvordan de blir behandlet av mediene. De har saksøkt flere aviser for invaderende dekning, og Harry har anklaget medienes dekning av Meghan, som har en mørkhudet mor, for å ha rasistiske undertoner.

En britisk domstol slo i februar fast at medieselskapet Associated Newspapers (ANL) krenket Meghans privatliv ved å publiserte et personlig brev skrevet til faren, blant annet i magasinet People.

Nylig ble hun også tilkjent over 5 millioner kroner (450.000 pund) i sakskostnader.

I et annet klipp fra det kommende intervjuet, sier prins Harry at han fryktet at «historien kunne gjenta seg» om de hadde blitt i Storbritannia, en referanse til tabloidpressens jag etter moren hans, prinsesse Diana, som døde i en bilulykke etter å ha blitt forfulgt av fotografer gjennom Paris i 1997.